Zöldborsós rizottó pulykamellel, ha unod a sima csirke-rizs párost!

Emlékszél még a sulis menzai rizseshúsra? Talán szeretted, talán nem, de sajnos nem a legegészségesebb összetevőkből készítették. A következő receptben egy egészséges változatot mutatok be. Egyszerű és viszonylag gyorsan elkészíthető.

Rizottó

Hozzávalók:

  • 500 g pulykamell
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 1 csomag kb. 250g barna rizs
  • 150g borsó
  • só, bors, pirospaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint
  • kókuszzsír

Rizottó pulykamellel

Elkészítése:

  1. A kókuszzsíron pirítsd üvegesre a finomra vágott hagymát.
  2. Add hozzá a kockázott húst, és ízlésed szerint fűszerezd.
  3. Közepes lángon, saját levében párold, amíg leve el nem fő a hús alól (kb. 15-20 perc).
  4. Add hozzá a nyers rizst, keverd el jól, majd öntsd fel kb- 5-5,5 dl forró vízzel.
  5. Kevergesd el jól és aztán fedő alatt, időnként megkeverve 15 percig párold.
  6. Amikor már majdnem felszívta az összes folyadékot, add hozzá a zöldborsót.
  7. Fedő alatt, még kb. 5 percig párold, gyakran kevergesd, majd 5-8 percig pihentesd.

Jó étvágyat!

borsos-rizotto-hussal-dietas-recept

Legény Árpád

A Peak tartalomfejlesztője vagyok és biológus. 2011 óta foglalkozom informatikával is, azaz a Peaknél mindenféle elemzéssel járó munkát szeretettel végezhetek.
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások
Zöldborsós rizottó pulykamellel, ha unod a sima csirke-rizs párost!
2 szavazat, 4.50 átl. szavazat (89% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Zöldborsós rizottó pulykamellel, ha unod a sima csirke-rizs párost!
2 szavazat, 4.50 átl. szavazat (89% pont)
1479
Peak konyha
, ,