-+=
Olvasási idő: < 1 percEmlékszél még a sulis menzai rizseshúsra? Talán szeretted, talán nem, de sajnos nem a legegészségesebb összetevőkből készítették. A következő receptben egy egészséges változatot mutatok be. Egyszerű és viszonylag gyorsan elkészíthető.
Rizottó
Hozzávalók:
- 500 g pulykamell
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 1 csomag kb. 250g barna rizs
- 150g borsó
- só, bors, pirospaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint
- kókuszzsír
Rizottó pulykamellel
Elkészítése:
- A kókuszzsíron pirítsd üvegesre a finomra vágott hagymát.
- Add hozzá a kockázott húst, és ízlésed szerint fűszerezd.
- Közepes lángon, saját levében párold, amíg leve el nem fő a hús alól (kb. 15-20 perc).
- Add hozzá a nyers rizst, keverd el jól, majd öntsd fel kb- 5-5,5 dl forró vízzel.
- Kevergesd el jól és aztán fedő alatt, időnként megkeverve 15 percig párold.
- Amikor már majdnem felszívta az összes folyadékot, add hozzá a zöldborsót.
- Fedő alatt, még kb. 5 percig párold, gyakran kevergesd, majd 5-8 percig pihentesd.
Jó étvágyat!