4 összetevős, fehérjében gazdag serpenyős pizzatészta!

Gondolom sokat keresgettél már a neten különböző diétás pizzatészta receptek között. A legtöbb viszont igen bonyolultnak tűnik, ilyen-olyan liszt, vagy állagjavító keverék, macerás elkészítés, ráadásul még a formázással is bajlódnod kell. Ez a recept nem ilyen. Egyszerű és nagyszerű, könnyen elkészíthető és nagybevásárlást sem kell tartanod előtte. Nem utolsó sorban tápértéket illetően is sokkal jobb, fehérjében gazdag és szénhidrát terén is csak jó minőségűt tartalmaz. Na csapjuk össze, vagyis csapjunk bele!

Serpenyős pizza

Hozzávalók:

Serpenyős pizza recept

Elkészítés: 

A zabpehelylisztet keverd össze a fehérjeporral és a sóval. Add hozzá a tojásokat is és keverd össze. Használhatsz kézi robotgépet is, hogy biztosan ne legyen csomós. A palacsinta tésztánál sűrűbb tésztát kell, hogy kapj.

Egy serpenyőt fújj ki olajspray-vel, majd amikor már forró, öntsd bele a tésztát. Süsd az egyik oldalát, majd fordítsd meg és a másikat is süsd ropogósra.

Ennyi az egész! Feltétnek pedig csak a fantáziád szabhat határt.

serpenyos_pizzateszta_recept

Nagy Csilla

Nagy Csilla

A Peak főszerkesztője vagyok. Fitnesz modellként indultam versenyeken, részt veszek a termékfejlesztésekben, és a Peak különböző projektjeiben, mint projektvezető.
Nagy Csilla
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

4 összetevős, fehérjében gazdag serpenyős pizzatészta!
6 szavazat, 4.83 átl. szavazat (95% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

10 hozzászólás

  • Licskai Zsófia szerint:

    Szuper! 🙂
    és miután megsütöttem ráteszem a feltétet aztán megint be a sütőbe? nem fog elégni?

    • csilla csilla szerint:

      Igazából elég, ha csak pár percre beteszed, amíg átmelegszik az egész. Megégni nem fog! 🙂

  • Feri. szerint:

    Betűről, betűre haladva készítettem el a tésztát, de a leírt recept szerint a “tészta” szinte por állagú. Aki azt kisüti, az Nobel díjat érdemel. Tehát jóval több folyadék kell hozzá. Kérem javítsák a receptet, mert ez így nem elkészíthető. Természetesen ennek ellenére persze nagyon hálás vagyok a receptekért, de tényleg csak olyan legyen itt fenn az oldalon amik sokszorosan, sok ember által ki vannak próbálva. Köszönöm.

    • csilla csilla szerint:

      Szia Feri, köszönjük a véleményedet. Hozzáírtam a recepthez, szükség esetén kis vizet lehet hozzátenni.

  • Licskai Zsófia szerint:

    akkor ha ezt így megsütöm serpenyőben majd ráteszem a feltétet és beteszem a sütőbe, akkor nem fog megégni? mert a feltéttel nem csak melegíteni kéne hanem azért sütni… 🙂 köszi 🙂

  • Szilva szerint:

    Sziasztok,
    van esetleg ötletetek tojásallergiások számáta? …szívesen elkészíteném, de nem ehetek tojást…

  • L. Hedvig szerint:

    Értelmezés szerint a ‘serpenyős pizza’ kifejezés azt jelentené, hogy a gázon (villanyon) fent, serpenyőben kell elkészíteni. Miért tenném sütőbe? Akkor már nem serpenyős…! Én eddig úgy készítettem, hogy a hozzávalókat összekevertem, egy kiolajozott serpenyőbe beleöntöttem, tetejére a feltéteket és kb. 20 percig, tetején fedővel a gáztűzhely tetején (gázrózsán) sütöttem. Gyönyörű és finom lett.

4 összetevős, fehérjében gazdag serpenyős pizzatészta!
6 szavazat, 4.83 átl. szavazat (95% pont)
6228
Diétás főzőcske, Fehérjeporos receptek
, ,