5 perces, 5 összetevős, szupergyors hamismézeskalács

Nem elég, hogy mézeskalácsunk tésztáját igen rövid idő alatt el lehet készíteni, igen könnyű vele bánni, finom, fehérjében gazdag és alakbarát. Gyorsan meg is sül, és ami még jobb, rohanós napokra akár egy napra is előre össze lehet készíteni. Sőt, mi több mind bekeverten, mind formára szaggatottan fagyasztható, így az ünnepi időszak előtt jó előre el lehet készíteni. Nem csak nyers formában tárolható. Lezárható dobozban akár egy hét múlva is ugyanolyan finom, mint frissen.

A recept, apuka és nagymama által is hitelesített, gluténmentes, laktózmentes és IR barát!

Hozzávalók (25-30 darab közepes méretű mézeskalács):

  • 10 dkg zabpehelyliszt (gluténérzékenyek ügyeljenek, hogy ellenőrzött terméket használjanak)
  • 5 dkg fehérjepor (én most mogyorós ízű Peak Delicious Whey-t használtam, de mással is nagyon finom)
  • 1 tojássárgája
  • 6 dkg eritrit (elhagyható, vagy kicserélhető más édesítőre is)
  • 9 dkg kókuszolaj
  • ízlés és igény szerint: 1-2 teáskanál fűszer.
    Én a saját, házi karácsonyi fűszerkeverékem használtam, ami fahéj: szegfűszeg: gyömbér: kardamon: szegfűbors: szerecsendió 8:2:2:2:1:1 arányban vegyítve; a fűszerkeverékemhez még 1 kávéskanálnyi reszelt friss citromhéjjal bolondítottam meg. Ha valaki más ízesítésre vágyik, csak a képzelet szab határt, lehet csak fahéjjal, kakaóval, karob porral vagy akár szárított citrushéjakkal, aszalt gyümölcsökkel, magokkal is ízesíteni.

Elkészítés:

1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.

2. A kókuszolajat felolvasztva a masszához adagoljuk.

3. Belekeverjük a tojássárgáját.

4. Amennyiben megkívánja, a tésztához 1-2 ml vizet adagolunk (attól függ, hogy kell-e bele víz, hogy milyen fehérjeport használunk)

5. Puha, de nem szétmorzsolódó tésztát kell kapnunk, aminek az állaga olyan, mint a hagyományos verzióé (Kezdő sütögetők ez azt jelenti, hogy úgy lehet belőle hurkát sodorni, mint a gyurmából, belenyomva az ujjunkat megmarad a mélyedés).

6. Minimum 1-2 órára (vagy egy éjszakára) behűtjük, amíg a felolvasztott kókuszzsír visszakeményedik.

7. Pihentetés után szilikonos nyújtólapon ízlésünk szerint ujjnyi- félujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk

8. Szilikonos sütőpapírra rendezzük a formákat.

9. 200 °C-ra előmelegített sütőben vastagságtól függően 10-12 perc alatt megsül (Akkor jó, ha még halvány a teteje, de már száraznak látjuk az egész felületét).

FONTOS: Melegen nagyon törékeny, mozgatás előtt hagyjuk a sütőlapon vagy a tepsiben teljesen kihűlni. Mire szobahőmérsékletű lesz, újra megkeményedik.

Miután kihűlt, ugyanúgy lehet dekorálni, akár a hagyományos változatot.

feherjes-mezeskalacs-suti

Mézeskalács

Fehérjés mézeskalács

Kerekes Ivett

Kerekes Ivett

Kerekes Ivett vagyok, huszonéves fővárosi fiatal. Frissen végzett ökotoxikológusként, így tisztában vagyok vele, hogy az egészséges életmód és környezet kialakítása mennyire fontos a boldog és kiegyensúlyozott élet eléréséhez.
Hiszem, hogy az apró, látszólag jelentéktelen döntések és változtatások is képesek lehetnek megváltoztatni az életünket.
Kerekes Ivett
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

5 perces, 5 összetevős, szupergyors hamismézeskalács
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (93% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

1 hozzászólás

  • Tóbiás-Bondár Boglárka szerint:

    Azt szeretnem megkerdezni, hogy a feherje por elhagyhato,vagy helyette mivel helyettesitheto? koszonom szepen 🙂

1 Trackback

5 perces, 5 összetevős, szupergyors hamismézeskalács
1 szavazat, 5.00 átl. szavazat (93% pont)
4403
Diétás főzőcske, Édességek, Fehérjeporos receptek
, ,