A hétvégén az országban több helyett leesett a hó, bizony itt a tél, jönnek az ünnepek és ezt akár a sütijeinkbe is belecsempészhetjük a díszítésnél. Nem mellékesen Karácsonyra is jól fog jönni ez a recept!
Hozzávalók a muffinhoz:
- 3 nagyobb tojás
- 3 ek. eritritol
- 3 ek. zabpehelyliszt
- 3 ek. túró
- ½ cs. sütőpor
- 1 ek. kakaópor
- 2 ek. Peak Slim Secret Proteinpor – choco-rum
- 5 ek. víz
Krémhez:
- 250 gr light philadephia krémsajt
- 50 gr sótlan vaj
- 4 ek. eritritol
- 1 cs. kókusz vagy tejszín ízű pudingpor
- 2,5 dl víz
- 1 ek. zöld ételszínező
Díszítés:
- 20 gr kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásokat kettészedjük és a fehérjéből habot verünk.
A sárgáját fehéredésig kikeverjük az eritritollal, majd mehet bele a többi hozzávaló, csomómentesre keverjük, ha kész óvatosan
összekeverjük a tojásfehérje habbal.
Az előmelegített sütőben 175 fokon 20 percig sütjük.
Nekem 12 darab jött ki ebből a mennyiségű tésztából.
A krém elkészítésénél a vajat kicsit felmelegítjük és kikeverjük a krémsajttal, édesítővel, ételszínezővel és az előre sűrűre vízzel főzött kihűlt pudinggal. Ha kész, mehet vissza a hűtőbe, hogy könnyebb legyen a későbbiekben dolgozni vele.
Miután kihűltek a muffinok, a hideg krémet zacskóba töltöttem, kivágtam az egyik sarkát és így kezdtem a szélétől csiga formában rányomni. Érdemes csak tálalás előtt feldíszíteni a krémmel, mert a melegben megolvadhat a kevesebb vaj miatt, vagy hűtőben tárolni. A végén megszórjuk egy kis kókuszreszelékkel a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá.