-+=
Olvasási idő: 2 perc

A hétvégén az országban több helyett leesett a hó, bizony itt a tél, jönnek az ünnepek és ezt akár a sütijeinkbe is belecsempészhetjük a díszítésnél. Nem mellékesen Karácsonyra is jól fog jönni ez a recept!

Hozzávalók a muffinhoz:

Krémhez:

  • 250 gr light philadephia krémsajt
  • 50 gr sótlan vaj
  • 4 ek. eritritol
  • 1 cs. kókusz vagy tejszín ízű pudingpor
  • 2,5 dl víz
  • 1 ek. zöld ételszínező

Díszítés:

  • 20 gr kókuszreszelék

Elkészítés:

50% OFF (minden 2.) + AJÁNDÉK diétás Dió v. Mákkrém is a Tiéd - cukimentes ROLÓVAL!

A tojásokat kettészedjük és a fehérjéből habot verünk.

A sárgáját fehéredésig kikeverjük az eritritollal, majd mehet bele a többi hozzávaló, csomómentesre keverjük, ha kész óvatosan

összekeverjük a tojásfehérje habbal.

Az előmelegített sütőben 175 fokon 20 percig sütjük.

Nekem 12 darab jött ki ebből a mennyiségű tésztából.

A krém elkészítésénél a vajat kicsit felmelegítjük és kikeverjük a krémsajttal, édesítővel, ételszínezővel és az előre sűrűre vízzel főzött kihűlt pudinggal. Ha kész, mehet vissza a hűtőbe, hogy könnyebb legyen a későbbiekben dolgozni vele.

Miután kihűltek a muffinok, a hideg krémet zacskóba töltöttem, kivágtam az egyik sarkát és így kezdtem a szélétől csiga formában rányomni. Érdemes csak tálalás előtt feldíszíteni a krémmel, mert a melegben megolvadhat a kevesebb vaj miatt, vagy hűtőben tárolni. A végén megszórjuk egy kis kókuszreszelékkel a tetejét.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

proteinmuffin-fenyo-karacsony

proteinmuffin-fenyo

Proteinmuffin

Karácsonyi proteinmuffin

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!