-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Ha unod a reggeli zabkását vagy tojást, itt egy új finomság. Elég laktató, így rohanós napokon ha elcsúszol az egyik főétkezéseddel, bűntudat nélkül, diétabarát módon mentheted a menthetőt. Van benne elég fehérje tojás és túró formájában, de alapja az édesburgonya, amit most Peak édesburgonya porral is készíthetsz, ha éppen nincs a kamrádban friss.

Hozzávalók:

  • 300 gramm édesburgonya vagy Peak édesburgonya por
  • 2 szál újhagyma
  • 1 friss piros chili
  • 3 nagy méretű tojás
  • 1,5 evőkanál túró
  • 125 gramm teljes kiőrlésű sütőporos liszt
  • 25 gramm parmezán
  • Fél evőkanál napraforgómag
  • Fél evőkanál mák
  • Víz ha édesburgonya port használsz

Elkészítés:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Reszeld le az édesburgonyát (vagy csak egy szép mozdulattal felbontod a Peak édesburgonya porod) és tedd egy nagy tálba fél chili és a megtisztított újhagyma társaságában. Jöhetnek rá a tojások, a túró és a liszt. Sóval, borssal ízesítsd, miután a parmezánt belereszelted. Ha édesburgonya port használsz vízzel keverd tészta állagúra. Ezek után öntheted őket muffinformába, szórd meg napraforgómaggal és mákkal. Utolsó mozdulatként a maradék chilit és még egy kis parmezánt tegyél a tetejére. 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készül el. 2 napig hűtőben minden gond nélkül eláll.

Jó étvágyat!


édesburgonya

édesburgonyás muffin

 

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!