-+=
Olvasási idő: 2 perc

Tudtad, hogy fehérjeporból (leginkább a sűrű állagú kazeinből) olyan habot lehet verni, mint a tojásfehérjéből?! Sokáig én sem, de aztán egy táplálkozással foglalkozó csoportban találkoztam a “protein fluff-fal”, mint alacsony kalóriatartalmú, de hatalmas adag édességgel. Nos, ez nem más, mint egy fehérjehab, amiből fagyi is lehet és minden féle ízesítéssel elkészíthető. Egy adag proteinből egy egész, hatalmas salátástálat megtöltő mennyiség lesz, amit kiskanállal jó sokáig lehet eszegetni és még telít is. Mindez nagyon kevés kalóriából!

Én egy finom málnahabot csináltam, mert gyerekkoromban ettem ilyesmit, csak akkor éppen tojásfehérjéből, cukorral. Oké, a cukor a hagyományos verzióból is kihagyható, de ha fehérjeporból készül, akkor még a tojássárgák felhasználásán sem kell gondolkodni és azon sem kell izgulni, hogy nyers tojást eszünk.

Hozzávalók:

  • 100 g málna vagy eper, de akár keverheted is
  • 30 g epres Micellar Casein
  • szénsavas víz
  • 1 kk. xantán gumi (elhagyható, de jobb lesz tőle az állaga)

Elkészítés:

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

A gyümölcsöket pépesítsd össze (a málnát nem kell, elég puha), tedd egy jó nagy tálba, add hozzá a fehérjeport és a xantán gumit. Ezt bioboltokban, ill. sütési alapanyagokkal foglalkozó helyeken is be lehet szerezni, egy növényi sűrítőanyag, amitől jobb lesz a hab állaga és nagyobb lesz a térfogata, de nélküle is működik.

Adj hozzá egy kis szénsavas ásványvizet (szénsavmentes is jó, de így könnyebben nő a hab), majd habverővel keverd kicsit össze. Először csak kézzel, hogy ne fröcsögjön, aztán alacsony fokozaton, majd ha a por elkeveredett, mehet a legerősebb fokozat. Folyamatosan adj hozzá egy kis vizet, amíg azt látod, hogy szépen nő és kemény lesz a hab.

Ha kész, akár egybe be is falhatod az egészet, vagy kikanalazhatod kis tálkákba. Díszítsd gyümölcsökkel, vagy szórd meg fahéjjal!

Tipp: más gyümölcsökkel és más ízű fehérjékkel is nagyon jó, sőt önmagában csak a fehérjehab is finom. Ha fagyasztott gyümölcsöt és/vagy jégkockákat is használsz, igazi proteinfagyit kapsz. Ehhez ki fogok kísérletezni ízeket és nyáron megosztom majd a legfinomabb proteinfagyi recepteket. 😉

Tápanyagtartalom a teljes adagban:  160 kcal, 26,1 g fehérje, 15,4 g szénhidrát, 1,1 g zsír.

eperhab

fehérjés eperhab

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!