Mindent bele konzervsali
Hozzávalók: 100 g csicseriborsó; 200 g rukkola; 1 darab közepes paradicsom; 1 kicsi uborka, 200 g füstölt tofu; 5 g MCT olaj
Elkészítés: Dobáljunk minden hozzávlaót egy jól záródó dobozba. Ízlés szerint fűszerezzük. A szokott só és bors mellett használjunk zöldfűszereket, csili pelyhet, indiai fűszereket!
Tápanyagtartalom: 510 kalória; 41 g fehérje; 25 g zsír; 27 g szénhidrát
A legfinomabb házi sonkás szendvics
Hozzávalók: 150 g nyers mellből készült sonka; 2 szelet rozskenyér;2 szelet (25 g) light trappista; 1 evőkanál pirosarany; 200 g jégcsapretek; 200 g kígyóuborka
Elkészítés: elsőnek csináljunk sonkát csirke/pulykamellből. Ehhez daráljuk le a húst, fűszerezzük a masszát majd tekerjük alufóliába 30 vagy 60 dkg-s adagonként (mert ezt jól lehet osztani). Formáljunk az alufóliával rudat. Süssük fóliástól a sütő felmelegedésétől számított 30 percig. További 20-25 perc alatt pirítsuk meg a külsejét Amikor kész szelőgéppel vagy késsel vágjuk vékony szeletekre.
A kenyereket kenjük meg pirosarannyal. Halmozzuk rá a házi sonkát, és a sajtot. Ha akarjuk kontakt grillben rá is piríthatunk. Egy dobozban vágjuk mellé a zöldségeket.
Tápanyagtartalom: 419 kalória; 51 g fehérje; 7 g zsír; 38 g szénhidrát
Tojásmuffin – a ketogén
Hozzávalók: 3 egész tojás (53 g-s); 100 g rukkola; 100 g kicsepegtetett és felolvasztott spenót; 30 g Peak vegán Protein por; 10 g MCT olaj
Elkészítés: Itassuk le papírtörlővel a spenótot. Verjük fel a tojásokat és keverjük bele a fehérje port. Forgassuk bele a kicsepegtetett spenótot és a rukkolát. Keverjük el benne a 10 g-nyi MCT olajat. Töltsük szilikonos muffin formába és mikrohullámú sütőben süssük meg: 3 perc medium high; 3 perc high; 2 perc medium high. Ha szükséges 1-1 perc high programra még rakjuk vissza, amíg teljesen át nem sül
Tápanyagtartalom: 524 kalória; 48,8 g fehérje, 29,8 g zsír, 13,2 g szénhidrát
Édes kényeztető protein goffri szendvics
Hozzávalók: 100 g Peak Goffri por; 20 g (kis csomagos) Dietella; 100 g meggy + ízlés szerint Waldenfarms szirup
Elkészítés: süssük meg a Goffrit. Töltsük meg meggyel és Dietellával. Igény szerint kalória mentes Waldenfarms sziruppal tovább ízesíthető
Tápanyagtartalom: 515 kalória; 43 g fehérje; 14,3 g zsír; 57, 6 g szénhidrát
Ketogén, thai mogyoróvajas- szójás halas-tésztasaláta
Hozzávalók: 150 g –s lazacfilé, 10 g mogyoróvaj, 1 evőkanál szójaszósz, 1 adag (250 g) No Carb szélesmetélt vagy cukkini; 200 g káposzta
Elkészítés: süssük meg a halat majd vágjuk falatnyi darabokra, a káposztát teflon serpenyővel víz segítségével dinszteljük meg. Keverjük a káposztát és a halat a lecsepegtetett NoCarb tésztához. A mogyoróvajat kevés vízzel és a szójaszósszal öntet állagúvá keverjük ki. Sózzuk, keverjünk bele szecsuáni borsot vagy kínai 5 fűszer keveréket és ízesítsük vele a tésztasalátánkat.
Tápanyagtartalom: 406 kalória; 43,3 g fehérje; 22,3 g zsír; 11,8 g szénhidrát