Többféle ananászos-csirkés receptet ismerek, ezek vegyítéséből alakítottam ki a saját hawaii csirkémet: sonka, ananász, kókusztejszín – ami furának tűnhet kókuszos íze miatt húsételekben, másba nem is nagyon merném beletenni, de ide tökéletesen illik. Mindez rizzsel és egy kis reszelt sajttal tálalva. Próbáld ki, ha szereted a picit egzotikusabb ízeket!
Csirke recept
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 500 g csirkemellfilé
- 4-5 szelet jó minőségű sovány sonka (pl. Feketeerdei)
- ½ konzerv darabolt cukrozatlan ananász (150-200 g friss ananász)
- 1,5 dl kókusztejszín (zsírszegényebb, kevésbé sűrű és kókuszízű változat)
- 10 g étkezési keményítő
Diétás csirke recept
Elkészítés:
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
A sonkát pirítsd meg egy teflon sütőben.
A csirkemellet kockázd fel, a sonkát vágd kis darabokra, majd tedd fel egy serpenyőben sülni. A sonkából kisülő zsiradék épp elég lesz megsütni a húskockákat.
Amikor már kifehéredtek, add hozzájuk a lecsepegtetett ananászkonzervet, végül a kókusztejszínt és egy kis étkezési keményítővel sűrítsd be a végén. Ilyenkor már csak lassú tűzön, főzd egy picit.
Tálald rizzsel és ha belefér, reszelj a tetejére egy kis sajtot.
Jó étvágyat!