Gondolom már te is belefutottál ebbe a csodás palacsintatekercsbe az interneten, hiszen most, (legalábbis én úgy látom), nagy sikere van a közösségi médiákban!
Nyilván, hisz nagyon szép, esztétikus sütike és hát a mindenki által kedvelt palacsintákból áll össze!
Mivel nagyon érdekelt ez a recept, elkészítettem cukormentesen és sokkal diétásabban, a hagyományos változatnál.
Mit mire cseréltem?
A sima lisztes palacsinta helyett a Peak palacsintaporból készítettem el a palacsintákat, így ezek egyrészt:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- fehérjedúsabb, 50% fehérjét tartalmazz,
- csak víz kell hozzá, így csupán csak 2 összetevős tökéletes diétás palacsintákat tudsz készíteni belőle
- kollagénnel túrbózva, amitől ruganyos, pihe-puha állagot kapja
- és nem utolsó sorban, teljesen cukormentes ez a palacsintapor!
Ehhez csak egy kis cukormentes kakaóport adtam, hogy kakaós palacsinták legyenek. (Bevallom az elsőt pont elrontottam és az kakaó nélkül készült 😀 de nem akartam kidobni, szóval az lett a palacsintatekercsem közepe) :)))
A tölteléke, pedig nem is lehetett más, mint túúúúróóóó! Imádjuk, minden ami túrós! 🙂
Nem hagyhattam ki a Peak cukormentes étcsoki krémét sem, hiszen ezzel borítottam be az egész tekercset.
Most mivel megújult ez az étcsoki krém, sokkkal de sokkal finomabb lett!
Nem is az a tipik étcsoki krém, hanem inkább ez az étcsoki mousse jellege van. Könnyed, és habos!!! Első kanalazásnál is érzed az állagán, mennyire másabb!
- a habos állagán felül, teljesen cukormentes
- malitolt NEM tartalmazz,
- vegán
- gluténmentes
- tejtermék mentes
Ehhez a kedvenc diófélémet tördeltem bele a paradiót vagy más néven brazil diót és így egy isteni étcsoki krémes diós ropogós borítást kapott a palacsintatekercs. Bátran összekeverheted ám pekándióval vagy mogyoróval is!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
|
- 200 gramm Peak Pancake with Collagen - kollagénes palacsintapor több mint 50% fehérjével
- 3 evőkanál cukormentes kakaópor
- 400 ml víz
- folyékony kókuszolaj
- 250 gramm zsírszegény krémes túró
- 50 gramm Skyr joghurt
- 1 db bio citrom leve és héja
- ízlés szerint eritirit
- 1 teáskanál vanília aroma
- ízlés szerint Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém
- ízlés szerint dió, mogyoró apróra törve
Hozzávalók
Palacsintákhoz
Töltelékhez:
Tetejére:
|
- Ehhez a palacsintatekercshez, négyszög alakú palacsintákra lesz szükség. Így egy négyszögletes palacsintasütőben, vagy olyan edényben kell megsütni őket. A palacsintaport keverd el a kakaóporral és a vízzel. Egy kis kókuszolajon süsd meg a palacsintákat.
- Ha kész rakd félre őket. Készítsd el a tölteléket, hogy minden hozzávalót alaposan keverj el robotgéppel.
- Ezután terítsd ki egy palacsintát, kend meg a túrós masszával, majd rakd rá a másikat a szélére, hogy fedje azt. / Tehát egy hosszú csíkban kell leraknod a palacsintákat és úgy megkenni a túróval azokat, / aztán pedig óvatosan tekerd fel. Én ezt egyesével tettem, mert nem volt helyem sorba kitenni a palacsintákat. 😀
- Az apróra tört diót vagy mogyorót keverd el az étcsoki krémben egy külön tálkában és szépen kend le vele a palacsintatekercs tetejét. Ezután pedig már csak meg kell várnod, míg megdermed és összeáll picit a tekercs a hűtőben.