-+=
Olvasási idő: 2 perc

Napok óta valamilyen karamellás sütit szerettem volna gyártani, csak nem tudtam, hogy mivel is kombináljam. Anett barátnőm nagy mogyoróvaj „mániája” adta az ötletet! Köszi Anett!:)

Az alábbi képen, a Peak 100%-os mogyoróvaj még a régi csomagolásában díszeleg.

mogyoros-piskota-karamell-habbal

Hozzávalók a piskótához:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • 4 db tojás
  • 6 ek. zabpehelyliszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 7 ek. víz
  • 2 ek. eritritol
  • 2 ek. Peak Mogyoróvaj
  • 2 kisebb marok darált (natúr) földimogyoró

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • (cukrozatlan habfixáló, a biztonság kedvéért)
  • 1 kk. folyékony édesítő
  • 3 ek. Walden Farms karamell mártogatós
  • 2 kisebb marok darált sós földimogyoró

Elkészítés:

4 tojásból piskótát sütünk. Vagyis a négy tojást kettéválasztjuk, a sárgájával kikeverjük az eritritet fehéredésig, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (zabpehelyliszt, víz, sütőpor, mogyoróvaj, darált földimogyoró). A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan, nehogy összetörjük, egyneművé tesszük a már előtte kikevert masszával. Egy tepsibe öntjük és 175 fokon, 15 percig sütjük. Miután készen van, félre tesszük hűlni.

A tejszínből kemény habot verünk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Én tettem bele 1 kávéskanál édesítőt, 3 evőkanál karamellás mártogatóst, plusz egy kis habfixálót, hogy tutira ne essen össze. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Sós, darált földimogyoróval meghintve, kockára szeletelve kínáljuk. A végére azért választottam a sós földimogyorót, hogy jobban kihozza a piskóta és a hab édes ízét, de természetesen elkészíthető a natúr változattal is.

mogyoros-piskota-karamellas-habbal

 

Mogyorókrémes süti

Mogyorókrémes piskóta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.