Napok óta valamilyen karamellás sütit szerettem volna gyártani, csak nem tudtam, hogy mivel is kombináljam. Anett barátnőm nagy mogyoróvaj „mániája” adta az ötletet! Köszi Anett!:)
Az alábbi képen, a Peak 100%-os mogyoróvaj még a régi csomagolásában díszeleg.
Hozzávalók a piskótához:
- 4 db tojás
- 6 ek. zabpehelyliszt
- 1 kk. sütőpor
- 7 ek. víz
- 2 ek. eritritol
- 2 ek. Peak Mogyoróvaj
- 2 kisebb marok darált (natúr) földimogyoró
Hozzávalók a krémhez:
- 4 dl habtejszín
- (cukrozatlan habfixáló, a biztonság kedvéért)
- 1 kk. folyékony édesítő
- 3 ek. Walden Farms karamell mártogatós
- 2 kisebb marok darált sós földimogyoró
Elkészítés:
4 tojásból piskótát sütünk. Vagyis a négy tojást kettéválasztjuk, a sárgájával kikeverjük az eritritet fehéredésig, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (zabpehelyliszt, víz, sütőpor, mogyoróvaj, darált földimogyoró). A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan, nehogy összetörjük, egyneművé tesszük a már előtte kikevert masszával. Egy tepsibe öntjük és 175 fokon, 15 percig sütjük. Miután készen van, félre tesszük hűlni.
A tejszínből kemény habot verünk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Én tettem bele 1 kávéskanál édesítőt, 3 evőkanál karamellás mártogatóst, plusz egy kis habfixálót, hogy tutira ne essen össze. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Sós, darált földimogyoróval meghintve, kockára szeletelve kínáljuk. A végére azért választottam a sós földimogyorót, hogy jobban kihozza a piskóta és a hab édes ízét, de természetesen elkészíthető a natúr változattal is.