-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Ebben a finom desszert receptben a maradék tojásfehérje felhasználására szeretnék kis ötletet mutatni. A recept természetesen cukormentes, laktózmentes, gluténmentes és IR barát.

Hozzávalók (5-6 adaghoz):

  • 3 tojásfehérje
  • 5 deciliter cukrozatlan mandulatej – természetesen más jellegű is megfelelő hozzá
  • 1 főzetnyi friss feketekávé
  • 9-10 g konjac liszt (egy teáskanálnyi)
  • 25 g Slim Secret Protein fehérjepor (Rum-Cocco ízben)
  • + diéta szerinti édesítőszer, ízlés szerinti mennyiségben  – nálam ez kb. 5 dkg eritrit volt

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Verjük fel a tojásfehérjéket.

Forraljuk fel a mandulatejet, olvasszuk fel benne az ízesítőket, adagoljuk hozzá a friss kávét. Csomómentesen keverjük el benne a fehérjeport. Nekem nagyon jó a robotgépem, de ha félsz, hogy csomós lesz, keverd el egy kevés vízzel, mielőtt a mandulatejes-kávés keverékhez adagolnánk. Fontos, hogy ilyenkor nagyobb mennyiségű konjac lisztet kell majd használni.

Óvatosan adagokban a még tűz fölött lévő folyadékba keverjük bele a konjac lisztet. A besűrűsödött keverékbe még forrón forgassuk bele a tojásfehérjét. Ne hagyd kihűlni, hiszen a keverék melege főzi meg a tojásfehérjét.

Adagoljuk poharakba.

Pohárkrém

Pohárkrém fehérjeporral

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.