Nagyon sok finomságunk van a shopban, de ha van időd, érdemes kipróbálnod ezt a saját gyártású szeletet is. Előnye, hogy bármilyen ízű, összetételű Peak fehérjével elkészítheted, és még sütni sem kell!
Hozzávalók:
- 40 g Peak fehérje, bármelyik jó, amit otthon találsz
- 50 – 60 g puffasztott quinoa
- 5 ek. kókuszreszelék
- 2 tk. chia mag
- 2 ek. kókusztejszín vagy fél dl cukormentes mandulatej
- 1 kisebb érett banán
- 1 ek. kókuszsír
- ízlés szerint édesítőszer és magok pl. goji bogyó
A tetejére pedig 100 g cukormentes étcsokoládé
Tipp: Az összetevők mennyisége függ attól is, hogy melyik fehérjét használod. Így, ha azt látod, hogy hígabb a masszád, akkor még korrigálhatod fehérjével vagy akár plusz kókuszreszelékkel is.
Elkészítése:
Roppant egyszerű. A fehérjét összeturmixoltam a banánnal és a kókusztejszínnel, a többi összetevőt utána adtam hozzá, de azt már gép nélkül kevertem össze.
Vékony rétegben sütőpapírra terítettem ki. Még kicsit ki is lapítottam sodrófával, hogy ugyanolyan vékony legyen mindenhol.
Majd betettem a mélyhűtőbe min. 2 órára!
A csokit utána olvasztottam meg a tetejére – a 2 óra elteltével -, így ugyanis rögtön rádermedt.
Ezután szeletekre vágtam és újra betettem, de már csak a hűtőbe.
Figyelmeztetés: Esetleges mellékhatásai, hogy túl energikus leszel, és túl gyorsan elfogynak a kis szeletek!