-+=
Olvasási idő: 2 perc

Biztos Te is ébredtél már úgy, hogy érezted, beteg vagy, viszont annyira sok, „halaszthatatlan” dolgod volt, hogy így nem tudtatál volna jó szívvel pihenni egy napot.

Én pont az ilyen reggeleken szedem elő ezt a zabkását, ami számos értékes tápanyagot tartalmaz, vitaminban, ásványi anyagban és nyomelemben gazdag, valamint úgy van összeválogatva, hogy az összetevők együtt kiemelkedően jó vitalizáló és energetizáló hatással bírnak.

Hozzávalók: 2 kicsi vagy 1 igazán nagy adaghoz

  • 60 g zabpehely – apró szemű legyen a jobb emészthetőségért, és teljes kiőrlésű a korpa részben található B vitamin, magnézium és rostok miatt.
  • 50 g fehérjepor – lehetőleg lassú felszívódású legyen, így még tovább érezheted magad jóllakottnak.
  • 20 g chia mag – kiemelkedően magas a növényi fehérje, valamint az Omega 3- és 6 zsírsavtartalma, ami jóhatással van a sejtek megújulására. Ezenkívül a benne lévő jelentős mennyiségű, vízre duzzadó rosttartalom kellemes teltségérzetet okoz és a lelassult emésztőrendszert is stimulálja.

És a szuperételek!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

  • 1 púpos evőkanálnyi céklapor – antioxidáns, A-, B-, és C- vitamin tartalom miatt
  • 1 púpos kávéskanálnyi őrölt fahéj – az emésztésserkentő és émelygéscsillapító hatása miatt
  • 1 csapott kávéskanálnyi őrölt gyömbér – szintén a gyomor émelygése miatt

Elkészítés:

Sima vízben tedd fel főni a zabot (kb. 3-5-szörös mennyiségű kell, attól függően milyen sűrűn szereted). Tudom, sokszor felmerül az, hogy a zabpelyhet nem szabad, hogy hő érje, de szerintem ilyen esetben a jó emészthetőség fontosabb, mint az elvesztett vitamintartalom.

Amíg melegszik ízesítsd a fahéjjal és a gyömbérrel.

Amikor már „elkészült”, vedd le a tűzről, keverd bele a fehérjeport, a céklaport és a chia magot.

Hagyd legalább szobahőmérsékletre hülni és úgy fogyaszd egészséggel! Illetve az egészségedért!

zabkása

fehérjés zabkása

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.