-+=
Olvasási idő: 2 perc

Most, hogy itt a tavasz és a gyümölcsszezon, sokkal könnyebb egészségesen nassolni. Az ember csak összevág egy nagy tál hideg epret és már lehet is falatozni, de mégis vannak olyan napok, amikor egy kicsit tartalmasabb kényeztetésre vágyunk. Erre készítettem el ezt a receptet. Természetesen cukormentes, fehérjedús és az összetevők okos megválasztásával könnyen laktóz- és gluténmentessé is tehető.

Hozzávalók (2 igazán nagy vagy 4 kisebb adaghoz):

  • 20-30 dkg friss eper
  • 25 g tetszőleges ízű proteinpor – leginkább kókuszos illik hozzá
  • 3 tojássárgája
  • 4-5 dl tej vagy növényi tej
  • 10 dkg eritrit
  • plusz 5 dkg eritrit a fehérjés krémhez
  • kb. 1 evőkanál konjak liszt
  • 5 dkg tört mandula (elhagyható)
  • + 1 dl vodka az eprek beáztatásához (elhagyható)
  • + reszelt citromhéj

Elkészítés:

1Az epreket áztassuk a citromhéjjal együtt a vodkába.

A 3 tojássárgáját keverjük ki a cukorhelyettesítővel, a fehérjeporral és a magtej egy részével.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A maradék magtejet melegítsük fel.

Óvatosan, kis porciókban adagoljuk a tojássárgájás keverékhez, majd csapott kávéskanalanként keverjük bele a konjak lisztet is. Ha túl sűrű lett adjunk még hozzá egy kis tejet, ha túl híg még 1-2 kávéskanálnyi konjak lisztet.

Forralásig, folyamatos kevergetés mellett melegítsük a keveréket, majd hagyjuk kihűlni.

Közben a karamellhez 1 cl vizet aláöntve melegítsük fel lassan az eritritet. Fontos hogy tapadásmentes serpenyőt használjunk.

Amikor szép halvány arany színe van, öntsük szilikonos sütőlapra hűlni és még melegen szórjuk bele a tört mandulát. Ha van lehetőségünk a hűtőbe is berakhatjuk, de vigyázzunk, hogy ne „törjük meg” a sütőlapot, mert melegen könnyen morzsálódik a karamell.

Az összeállítás során alulra adagoljuk ki a pudingot, ráhalmozzuk az epreket és a tetejét bőven megszórjuk a tetszőleges nagyságúra tört hamis karamellel. Ha nem akartunk alkoholt használni, az epret elég ekkor frissen összevágni).

Érdemes 1-2 óráig hűtőben pihentetni, de frissen is fogyasztható.

Jó étvágyat!

fehérjés süti

epres fehérjés süti

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.