Gumicukorral sütit sütni? Igen! Bár inkább fogalmazzunk úgy, hogy sütemény kiegészíteni is tökéletesen lehet vele. Még csak pár nap telt el a BCAA aminosavból készült gumimacik, a Gamino megérkezése óta, de nagy lendülettel azon vagyunk, hogyan is tudnák tovább felhasználni receptekben ezt az önmagában is finom cukit. Nem lehetetlen, úgyhogy jöjjön is egy gyorsan elkészíthető süti!
Hozzávalók:
- 500 g liszt – én paleo lisztkeveréket használtam
- 2 tojás sárgája
- 1 ek. zsírszegény tejföl vagy kókusztejszín
- 100 g light vaj vagy kókuszszír (utóbbi esetén figyelni kell, mert könnyebben törhet miatta a tészta)
- 100 g eritrit
- 1 citrom reszelt héja
- vanília aroma tetszőlegesen
- csipetnyi só
- Gamino BCAA gumimaci
Elkészítés:
A gumicukor kivételével az alapanyagokat keverd el és gyúrj belőle egy laza szerkezetű, puha tésztát. A hozzávalók mennyisége változhat attól függően, hogy milyen lisztet használsz, milyen a nedvszívó tulajdonsága. Úgy adagold, hogy könnyen összegyúrható és ne száraz tésztát kapj. 10 percre tedd félre pihenni.
Melegítsd elő a sütőt kb. 160-180 fokra. Légkeveréses esetén jobb, ha inkább az alacsonyabb fokozatra állítod a sütődet.
Csipkedj kisebb darabokat a tésztából, formálj belőlük a tenyeredben golyókat, majd lapíts le korong formájúra. Ezután a kisujjad segítségével nyomj szívecske formát a sütikbe.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgasd őket, majd mehet a sütőbe 10-20 percre. Szinte már kész állapotúra süsd, de figyeld folyamatosan, nehogy túlsüljön, mert akkor nagyon ki fog száradni a süteményed.
Vedd ki a sütőből és helyezz a szívecske nyomatba 1-1 félbevágott gumimacit. Mérettől függően elégnek kell lennie a félnek is, különben kifolyik a megolvadt gumicukor a mélyedésből. Teszteld le az első körben inkább az 1 db gumimaci/süti mennyiséggel és meglátod hogy szükséged lesz-e még többre. Ahogy rakosgatod, úgyis elkezd már olvadni a zselé a forró kekszeken.
Tedd vissza a sütőbe 2 percre a sütiket, ezalatt az idő alatt teljesen felolvad a gumicukor.
Várd meg, amíg teljesen kiűl és újra dermednek a már közel sem maci formájú zselépöttyök. Nem kell hűtőbe tenned, legjobb, ha másnap fogyasztod, akkor finoman összeérnek az ízek. Ha már nem melegek a sütik, takard le őket, ki ne száradjon fogyasztásig.
Halmozd a nassolást élvezeteid! 😀