A hagyományos brownie-val ellentétben ez egy teljesen növényi alapanyagokból készült változat!
Mikor megtaláltam ennek a receptjét, kicsit szkeptikus voltam, de be kell valljam, 100%-ig működő recept és bombabiztos! Sőt…ez a változat sokkal jobban ‘párolog’, mint a hagyományos. 😀
Ebben a vegán brownie-ban nincs:
- cukor,
- vaj,
- tojás,
- sőt, sütőpor sem!
Felmerül a kérdés, hogy akkor vajon mit is tartalmazz?
Nem fogjátok elhinni de tényleg 3 hozzávalóból készült!
- teljesen cukormentes
- adalékanyagmentes
- lisztmentes
- fehérjedús!
Hát a magvajak kedvelőinek ez bizony tuti befutó lesz, hiszen Peak mogyoróvaj is egy tuti befutója ennek a sütinek!
Én pluszban még raktam bele egy kis Yummy Vegán protein port és egy kis édesítőt is, hogy növeljem fehérje tartalmát!
Vegán és mentes nasikat csomagban is megkapod! 🙂
Extraként, pedig raktam bele kesudiót, pekándiót és tökmagot is! Ezek, amúgy elhagyhatóak.
Extra tipp: Ha edzés előtt kapsz be pár szeletet belőle, tuti sikered lesz a teljesítmény növelésben! 🙂
Ez a változat sokkal szaftosabb, puhább, finomabb, ráadásul pár perc alatt kész is!
Nézd csak a receptet!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 3 db érett banán (minél érettebb annál jobb!)
- 120 gramm Peak Peanut Butter 100% mogyoróvaj 1000g
- 3 evőkanál cukormentes zsírszegény kakaópor
- 30 gramm Peak Yummy Vegan Protein-csokis brownie
- ízlés szerint eritrit
- ízlés szerint aprított magok
Hozzávalók
A Browniehoz
Továbbá
|
- A banánokat hámozd meg, rakd egy tálba őket és jó alaposan nyomkodd szét. Add hozzá a mogyoróvajat és keverd el.
- Add hozzá a kakaóport és a protein port is és ha szeretnéd, az édesítőt.
- Add hozzá a magokat és jó alaposan keverd össze.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele, majd 180 fokon maximum 20 percig süsd meg. Várd meg míg kihűl és szeletelhető is!