A zab egy megosztó alapanyag a diétában: van, aki élből elutasítja, és van, aki bevállalja, de 3x több alkalommal már nem tudja fogyasztani, mert megunja a „túl natúr” íze miatt. Szerencsére van megoldás! Az új mindenmentes csokis-mogyorókrémmel még egy ilyen uncsinak hitt reggelit is fel lehet dobni… Ha nem hiszed, olvass tovább! Egy gyorsan elkészíthető, finom és édes nyalánkságra éheztem, ezért gondoltam, hogy újra próbára teszem „diétában hű társamat”, a FREETELLÁ-t, hogy megédesítse a rohanós hétfő reggelem. Így született meg ez az isteni meggyes, csoki-mogyorókrémes zabkása.
Hozzávalók (3 kisebb adaghoz):
- 2 tenyérnyi fagyasztott vagy friss meggy
- 1 bögre apró szemű gluténmentes zabpehely
- 1 dl zabtej
- 2 dl víz
- 3 kk. Peak FREETELLA mogyorókrém
Elkészítés:
A meggyet egy kisebb edényben melegíteni kezdjük, hogy levet eresszen. Hozzáöntjük a zabtejet, majd belekanalazzuk a mindenmentes csokis-mogyorókrémünket. Miután feloldódott a krém a tejben, hozzáadunk 2 dl vizet, majd jöhet az 1 bögre gluténmentes zabpehely. Keverjük folyamatosan, mert nagyon hamar be fog sűrűsödni! Amikor szépen összeállt a massza, már készen is van a zabkásánk. Kis tálkákba merve tálaljuk. Plusz ízesítésként turbózhatjuk fahéjjal, eritrittel (akinek nem elég édes), de akár egy mogyorónyi Freetellával is. Ebből az adagból 3 kisebb tálkányi nyalánkság jön ki, bátran repetázzatok belőle! Hűtőben lefedve frissen tudjátok tartani, így a nap további részében is fogyaszthatjátok.
Egészségetekre!