Itt az eperszezon, én pedig nagy rajongója vagyok, főként, ha még egy kókuszt is csempészünk a sütibe. Igazán guszta, dekoratív édesség, amit érdemes kipróbálni. Nálunk nagy sikere volt.
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 5 ek. zabpehelyliszt vagy ch csökkentett liszt
- 5 ek. víz
- 1 kk. sütőpor
- 2 ek. eritrit (ha édesebben szereted, mehet több is)
- 2 ek. cukormentes kakaópor
Töltelék:
- 2 dl növényi tej (ízlés szerint, kinek mi fér bele a diétájába)
- 1 dl víz
- 1 cs. vanília ízű pudingpor
- 2 ek. Peak Whey Delicious fehérjepor – Raffaello
- 2 ek. kókuszreszelék
Tetejére:
- 6-7 nagyobb szem eper
- 2 ek. cukormentes zselatinpor
- 1 dl víz
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját az eritrittel fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a vizet, a zabpehelylisztet, a kakaóport és a sütőport. Ha a kakaóportól túl ragadós lenne a massza, akkor még mehet bele egy kis víz.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgás masszához keverjük óvatosan, nehogy összetörjük a habot. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 175 fokon 15 percig sütjük. Amikor már kihűlt, kivesszük, megfordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és így tesszük vissza a tepsibe.
A közben elkészített és lehűtött pudingunkkal megkenjük a tetejét. A félbevágott eprekkel megpakoljuk a tetejét és az előre feloldott meleg vizes zselatinnal meglocsoljuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.