-+=
Olvasási idő: 2 perc

Tisztán enni jó! Tisztán enni kell(ene)! Viszont tisztán enni, nem olyan könnyű, ha egyszerre kell napokig úgy utaznod, hogy a hűtés nem megoldható, az utazás alatt rohanva étkezned, és még nem is szeretnéd mindig ugyanazt fogyasztani. Ugyan, ez a sütemény nem nulla szénhidráttartalmú, viszont nem tartalmaz hozzáadott cukrot és a benne lévő magas rosttartalom miatt sokáig laktat. Hála az MCT olajnak még 1-2 nap múlva is finom puha.

Hozzávalók (12 nagy vagy 15-20 kicsi muffinhoz):

  • 120 g aszalt szilva
  • 3 egész tojás
  • 100 g fehérjepor rumos csokis vagy oreós
  • 1 evőkanál MCT olaj
  • 2-3 evőkanál mandulatej/szójatej (vagy más diétánknak megfelelő tej)
  • 1 csomag sütőpor (aki gluténérzékeny ügyeljen, hogy gluténmentest használjon)
  • 50 g bambuszrostliszt
  • 20 g csökkentett zsírtartalmú kakaópor
  • 3 csapott evőkanál útifű maghéj
  • kb. 200 g barna rizsliszt (függ a tojás méretétől, és, hogy mennyi vizet raktunk bele)
  • + szegfűszeg (ízlés szerint én egy csapott kávéskanálnyit használtam)
  • + víz

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
2. Az aszalt szilvát öntsük le forró vízzel, hagyjuk 1-2 percig dagadni, majd turmixoljuk össze.
3. A leturmixolt aszaltszilvát keverjük el az olajjal, a tejjel.
4. A joghurtállagúra a vízzel
5. Keverjük a fehérjeport és a felvert tojásokat az aszaltszilvás masszához.
6. Keverjük bele a szegfűszeget és a sütőport.
7. Keverjük el benne az útifűmaghéjat, kakaóport, a bambuszrostlisztet, majd adagoljunk hozzá annyi rizslisztet, hogy sűrű puding állagú (még épphogy folyós) masszát kapjunk.
8. Kanállal osszuk el a szilikonos muffin forma mélyedéseiben (hagyományos forma esetén kenjük és lisztezzük ki a mélyedéseket!).
9. 170 °C-s sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sül. Tűpróbával ellenőrizhetjük.

Jó étvágyat hozzá!

fehérjés muffin

szilvás fehérjés muffin

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.