Az egyszerű sütemények királynője őszi köntösben. mascarpone krémmel bolondítva... Íme a legfinomabb sütőtökös muffin!
Az egyszerű sütemények királynője őszi köntösben. mascarpone krémmel bolondítva... Íme a legfinomabb sütőtökös muffin!
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Már javában benne vagyunk az őszben és a sütőtök szezonban ezért minden lehetőséget megragadok, hogy valami finomságot készítsek belőle.
A sütőtök számomra pont olyan multifunkcionális és kihagyhatatlan étel, mint a cukkini. Bármit, de tényleg bármit el lehet készíteni belőle. Levest, főzeléket, köretet, édességet és még önmagában is isteni finomság.
A mai napra egy igazán könnyen elkészíthető, de annál finomabb muffint választottam. Tökéletes őszi nasi 🙂
33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!
Figyelem!!! A tápértékek a teljes adagra vonatkoznak!
Tápanyagadatok
Őszi sütőtökös muffin mascarpone krémmel
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1060Ebből zsírsavak (kcal) 594
% DV (napi érték)*
Összes zsír 66g102%
Szénhidrát 89g30%
Fehérje 31g62%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
70perc
Sütés/főzés
20perc
Pihentetés
20perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tészta
45grammzabliszt
250grammsütőtök püré
1dbtojás
60grammkókuszkrém
5gramm sütőtök fűszerkeverék
5grammsütőpor
2grammszódabikarbóna
édesítő
Krém
200grammlight mascarpone
50grammsütőtök püré
édesítő
Előkészítés
70perc
Sütés/főzés
20perc
Pihentetés
20perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tészta
45grammzabliszt
250grammsütőtök püré
1dbtojás
60grammkókuszkrém
5gramm sütőtök fűszerkeverék
5grammsütőpor
2grammszódabikarbóna
édesítő
Krém
200grammlight mascarpone
50grammsütőtök püré
édesítő
Elkészítés
A sütőtököt megmossuk, ketté vágjuk, a belsejét kikaparjuk és pár centis szeletekre vágjuk. 180 fokos sütőben puhulásig sütjük. Ha elkészült megszabadítjuk a héjától és pürésítjük.
Közben összekeverjük egy tálban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és a sütőtök fűszert.
Egy másik tálban a sütőtök pürét, a tojást és a kókuszkrémet is jól elkeverjük majd a száraz hozzávalókhoz adjuk.
A muffin formákat megtöltjük a masszával és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
A mascarponét, sütőtök pürét, édesítőszert kézi habverővel összekeverjük és eloszlatjuk a már kihűlt muffinok tetején.
Nem vagyok edző vagy szakember, csak egy átlagos lány aki imád sütni, főzni és edzeni. Az évek során megszállottja lettem az egészséges életmódnak és a reform ételeknek. Nagyon fontosnak tartom, hogy az élet minden területén kihozzam magamból a maximumot, legyen az munka vagy éppen a saját testem/egészségem. Ha pedig a receptjeimmel, gondolataimmal motiválni tudok más nőket is, az külön öröm számomra.