-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Már javában benne vagyunk az őszben és a sütőtök szezonban ezért minden lehetőséget megragadok, hogy valami finomságot készítsek belőle.

A sütőtök számomra pont olyan multifunkcionális és kihagyhatatlan étel, mint a cukkini. Bármit, de tényleg bármit el lehet készíteni belőle. Levest, főzeléket, köretet, édességet és még önmagában is isteni finomság.

A mai napra egy igazán könnyen elkészíthető, de annál finomabb muffint választottam. Tökéletes őszi nasi 🙂

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Figyelem!!! A tápértékek a teljes adagra vonatkoznak!

Tápanyagadatok
Őszi sütőtökös muffin mascarpone krémmel
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1060 Ebből zsírsavak (kcal) 594
% DV (napi érték)*
Összes zsír 66g 102%
Szénhidrát 89g 30%
Fehérje 31g 62%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 70 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 20 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tészta
  • 45 gramm zabliszt
  • 250 gramm sütőtök püré
  • 1 db tojás
  • 60 gramm kókuszkrém
  • 5 gramm sütőtök fűszerkeverék
  • 5 gramm sütőpor
  • 2 gramm szódabikarbóna
  • édesítő
Krém
  • 200 gramm light mascarpone
  • 50 gramm sütőtök püré
  • édesítő
Előkészítés 70 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 20 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tészta
  • 45 gramm zabliszt
  • 250 gramm sütőtök püré
  • 1 db tojás
  • 60 gramm kókuszkrém
  • 5 gramm sütőtök fűszerkeverék
  • 5 gramm sütőpor
  • 2 gramm szódabikarbóna
  • édesítő
Krém
  • 200 gramm light mascarpone
  • 50 gramm sütőtök püré
  • édesítő
Elkészítés
  1. A sütőtököt megmossuk, ketté vágjuk, a belsejét kikaparjuk és pár centis szeletekre vágjuk. 180 fokos sütőben puhulásig sütjük. Ha elkészült megszabadítjuk a héjától és pürésítjük.
  2. Közben összekeverjük egy tálban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és a sütőtök fűszert.
  3. Egy másik tálban a sütőtök pürét, a tojást és a kókuszkrémet is jól elkeverjük majd a száraz hozzávalókhoz adjuk.
  4. A muffin formákat megtöltjük a masszával és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  5. A mascarponét, sütőtök pürét, édesítőszert kézi habverővel összekeverjük és eloszlatjuk a már kihűlt muffinok tetején.

Több fitt és finom sütike ITT!

sütőtökös muffin

sütőtökös muffin mascarpone krémmel

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.