Diétás töltött káposzta! Ha a klasszikus ételek rabja vagy, de a diétádat meg akarod tartani.

Dietas_toltott_kaposzta_hozzavalokDiétázol? Cukorbeteg van a családban? Nem kell lemondanod a magyar konyha fenséges ízvilágáról, a klasszikus ételek jelentős része diétás változatban is elkészíthető! A töltött káposzta is!

A magyar konyha klasszikus ételei zamatosak, ínycsiklandozóak, ám a kalóriában is bővelkednek, fűszeresek és zsírosak.

Töltött káposzta

Megmutatom neked, hogy nem kell lemondani a finom falatokról! Ha elkészíted ezt a nagyszerű töltött káposztát, garantált sikered lesz!

Ne húzd a szádat, higgy nekem!

Nem csak az elfogult családom, hanem másokat is meggyőztem vele, hiszen ezzel az ételemmel értem el országos első helyezést a Kor Kontroll Társaság és a MOMOT (Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság) főzőversenyén!

Sokan azt gondolják, hogy a magyaros ételek mind zsírosak és nem illeszthetőek be egy diétás étrendbe, ezt sikerült bebizonyítanom, hogy nem így van, mert nagyon finom, ízletes a kalóriaszegényebb változat is. Sőt!

Hozzávalók:

·         1 fej savanyított káposzta

·         kb 1 kg vágott savanyú káposzta

·         ½ kg zsírszegény darált hús

·         1 nagy fej hagyma

·         2 gerezd fokhagyma

·         só

·         bors

·         őrölt csemege paprika

·         4-5 marék durvább zabpehely

·         2 marék finomabb szemű zabpehely

·         szalonnabőr – csak az íze miatt

·         10% tejföl

Elkészítés:

A darált húshoz add hozzá az apró kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát – aprítógépben pillanatok alatt megvan. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával. Így szoktam csinálni: 1 kávéskanál bors, 3 kávéskanál pirospaprika, sóból is kb 3 kávéskanálnyi. Érdemes megkóstolni, azért ne legyen sótlan!Majd 4-5 marék durvább zabpehellyel dolgozd össze.

A savanyú káposztát egyszer elég átmosni, de ha nagyon savanyú, akkor érdemes akár kétszer is.

A levelekbe szépen helyezd bele a gombócokat és tekerd fel szorosan. Nekem maradt káposztalevél, azokat csíkokra vágtam és hozzáadtam a többi vágotthoz. Egy nagyobb fazék aljára rakd a vágott káposzta felét, erre jön 1 kávéskanál pirospaprika, pár csík szalonnabőr és a töltött káposzták. Aztán a tetejére ismét vágott káposzta kerül, pirospaprika és szalonnabőrke. Öntsd fel vízzel, de csak épp hogy ellepje. 2-3 órát biztosan fő, addig kell, amíg a káposzta jó puha nem lesz.

Vedd ki a gombócokkal töltött káposztaleveleket egy külön edénybe. A vágott káposztás léhez adj hozzá 2 marék finomabb zabpelyhet, ezzel sűríted kicsit. Majd rakd vissza a töltötteket és kicsit forrald össze.

10%-os tejföllel kínálhatod! Jó étvágyat!

Milyen klasszikus, de diétás étel receptjét ismered még?

Dietas_toltott_kaposzta

 

 

 

 

 

Peak Girls – olvasói bejegyzés, Király Hedvig

Tudj meg többet arról hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Király Hedvig

Király Hedvig

Biológus-közgazdász, 3 gyermekes édesanya, orvostanhallgató.
Király Hedvig
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Diétás töltött káposzta! Ha a klasszikus ételek rabja vagy, de a diétádat meg akarod tartani.
2 szavazat, 5.00 átl. szavazat (95% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Diétás töltött káposzta! Ha a klasszikus ételek rabja vagy, de a diétádat meg akarod tartani.
2 szavazat, 5.00 átl. szavazat (95% pont)
4257
Diétás főzőcske, Egytálételek
, , ,