Diétás töltött káposzta, ha a klasszikus ételek rabja vagy, de vigyázol az alakodra!

Diétázol? Cukorbeteg van a családban? Nem kell lemondanod a magyar konyha fenséges ízvilágáról, a klasszikus ételek jelentős része diétás változatban is elkészíthető! A töltött káposzta is! A magyar konyha klasszikus ételei zamatosak, ínycsiklandozóak, ám a kalóriában is bővelkednek, fűszeresek és zsírosak.

Megmutatom neked, hogy nem kell lemondani a finom falatokról! Ha elkészíted ezt a nagyszerű töltött káposztát, garantált sikered lesz! Ne húzd a szádat, higgy nekem! Ha mégis a nagyi változatát tesztelnéd le az ünnepek alatt, akkor nem árt, ha némi zsírégetővel felfegyverkezel az ebédhez!

Nem csak az elfogult családom, hanem másokat is meggyőztem vele, hiszen ezzel az ételemmel értem el országos első helyezést a Kor Kontroll Társaság és a MOMOT (Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság) főzőversenyén!

Sokan azt gondolják, hogy a magyaros ételek mind zsírosak és nem illeszthetőek be egy diétás étrendbe, ezt sikerült bebizonyítanom, hogy nem így van, mert nagyon finom, ízletes a kalóriaszegényebb változat is. Sőt!

Hozzávalók:

  • 1 fej savanyított káposzta
  • kb 1 kg vágott savanyú káposzta
  • ½ kg zsírszegény darált hús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt csemege paprika
  • 4-5 marék durvább zabpehely
  • 2 marék finomabb szemű zabpehely
  • szalonnabőr – csak az íze miatt
  • 10% tejföl

Dietas_toltott_kaposzta_hozzavalok

Elkészítés:

A darált húshoz add hozzá az apró kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát – aprítógépben pillanatok alatt megvan. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával. Így szoktam csinálni: 1 kávéskanál bors, 3 kávéskanál pirospaprika, sóból is kb. 3 kávéskanálnyi. Érdemes megkóstolni, azért ne legyen sótlan!Majd 4-5 marék durvább zabpehellyel dolgozd össze.

A savanyú káposztát egyszer elég átmosni, de ha nagyon savanyú, akkor érdemes akár kétszer is.

A levelekbe szépen helyezd bele a gombócokat és tekerd fel szorosan. Nekem maradt káposztalevél, azokat csíkokra vágtam és hozzáadtam a többi vágotthoz. Egy nagyobb fazék aljára rakd a vágott káposzta felét, erre jön 1 kávéskanál pirospaprika, pár csík szalonnabőr és a töltött káposzták. Aztán a tetejére ismét vágott káposzta kerül, pirospaprika és szalonnabőrke. Öntsd fel vízzel, de csak épp hogy ellepje. 2-3 órát biztosan fő, addig kell, amíg a káposzta jó puha nem lesz.

Vedd ki a gombócokkal töltött káposztaleveleket egy külön edénybe. A vágott káposztás léhez adj hozzá 2 marék finomabb zabpelyhet, ezzel sűríted kicsit. Majd rakd vissza a töltötteket és kicsit forrald össze.

10%-os tejföllel kínálhatod! Jó étvágyat!

Milyen klasszikus, de diétás étel receptjét ismered még?

Dietas_toltott_kaposzta

 

Töltött káposzta

Diétás töltött káposzta

Király Hedvig

Király Hedvig

Biológus-közgazdász, 3 gyermekes édesanya, orvostanhallgató.
Király Hedvig
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *