-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Egy klasszikus étel új köntösben! Emlékszem, ez volt a kedvencem a menzán… ezzel soha nem ért meglepetés! Most pedig itt egy villámgyorsan elkészíthető verzió, glutén nélkül, rózsaszín „sodóval”! Sőt, az elkészítés is olyan gyors, hogy biztos nem kell a nagyi segítsége 🙂

Tápanyagadatok
Gluténmentes aranygaluska unikornis sodóval
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 593 Ebből zsírsavak (kcal) 306
% DV (napi érték)*
Összes zsír 34g 52%
Szénhidrát 41g 14%
Fehérje 28g 56%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Totálisan Ingyenes a kiszállítás! + 33%OFF mindenre! Csak pár nap!

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A tésztához
  • 200 gramm Szafi Free Lángos lisztkeverék
  • 20 gramm eritrit
  • 135 gramm víz
  • 27 gramm citromlé (vagy almaecet)
  • 1 db (bio) citrom reszelt héja
  • vanília aroma
A forgatáshoz
  • darált dió
  • eritrit
  • folyékony kókuszolaj
A sodó
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A tésztához
  • 200 gramm Szafi Free Lángos lisztkeverék
  • 20 gramm eritrit
  • 135 gramm víz
  • 27 gramm citromlé (vagy almaecet)
  • 1 db (bio) citrom reszelt héja
  • vanília aroma
A forgatáshoz
  • darált dió
  • eritrit
  • folyékony kókuszolaj
A sodó
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit kimérjük és összekeverjük.
  2. A sütőt 200 °C-ra melegítjük, majd a forgatáshoz összekeverjük a darált diót és az eritritet.
  3. A tésztából egy evőkanál segítségével adagolt darabokat megforgatjuk kókuszolajban, majd meghempergetjük a diós keverékben.
  4. Végül egy üveg sütőtálba halmozzuk a tésztagolyókat és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  5. A sodót akár egy shakerben is el tudjuk készíteni. A fehérjeport tetszés szerint sűríthetjük vízzel, de akár tejjel is. Ha kicsit túl hígra sikerült, besűríthetjük útifű maghéj hozzáadásával.

Több diétás recept ITT!

aranygaluska

gluténmentes aranygaluska

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!