-+=
Olvasási idő: 2 percTudtad, hogy a csoki igazi afrodiziákum? 🙂 Legalábbis az biztos, hogy akinek ezt a nagyon csokis tortát sütöd, annál mindent elérsz. Még akkor is, ha kényes az alakjára… hiszen ez a csokitorta megtesz minden tőle telhetőt:
- zab és mandulaliszttel készült
- cukormentes étcsokikrémmel készült
- light mascarpone krémesíti
- plusz fehérje porral javíthatsz a tápértékén
És ilyen egyszerű a recept!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
A tészta
- 2 db tojás
- 40 gramm kakaópor
- 30 gramm zabliszt
- 50 gramm darált mandula/ mandulaliszt
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Dupla csokoládé 1000g
- 1 tk sütőpor
- 75 gramm eritrit
A krém
- 250 gramm Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém
- 500 gramm light mascarpone
Hozzávalók
A tészta
A krém
|
Elkészítés
- Ha van otthon mandulaliszted használd bátran, ha nincs akkor vehetsz darált mandulát is egy picit átdarálhatod kávédarálóval, hogy porózusabb legyen, de csak óvatosan nehogy krém legyen belőle.
- A mandulalisztet zabliszttel, a fehérjével és sütőporral átszitáljuk egy tálba és hozzá adjuk a csipet sót és a sütőport.
- Az olajat elkeverjük az eritrittel és a kakaóporral, amikor meg van mehet hozzá tojás (szebben lehet vele dolgozni, ha szobahőmérsékletű), amit keverés közben egyesével adagoljuk hozzá.
- Ehhez mehet a lisztes keverékünk, amit 2 percig mixelünk.
- Mivel ezek a jellegű tészták sok esetben és itt is másmilyen állagúak, mint egy hagyományos piskóta, óvatosabban kell bánni vele, könnyebben törik és morzsolódik. Éppen ezért nem egyben sütjük ki a tésztát, mert nem tudnánk három felé vágni, hiszen szétesne. Három részben sütjük ki egy kerek 15-17 cm sütőformában.
- Akinek magas falú tortaformája van, nyugodtan leveheti a peremét, nem fog elfolyni a tészta. Tegyél alá egy sütőpapírt és mehet be az előmelegített sütőben 175 fokon, alsó-felső sütésre a középső állástól eggyé lentebb elhelyezve, 12-14 percre.
- Közben elkészítjük a krémet, amivel nincs más dolgunk, mint hogy összekeverjük a mascarponét a kedvenc Peak krémünkkel, ami lehet Wheytella, Étcsokoládékrém vagy Mootella, vagy akár nyugodtan vegyesen, ami van otthon.
- Ha ezzel is megvagyunk, hagyjuk hűlni a kész tésztánkat és elkezdünk építkezni. A krém negyedét meghagyjuk a végső simításokat, a többivel így dolgozunk, egy réteg “piskóta” egy réteg kém.
- Amikor ezzel megvagyunk bevonjuk a torta üres részeit is egy morzsakabátot képezve, vékonyan és mehet a hűtőbe 1-2 órára. Utána a maradék krémmel bevonjuk és kiegyenlítjük a göröngyös részeket is.
- Bármivel díszíthetted, megmaradt krémmel, kakaóval én a Peak Sweetheart drazsét használtam hozzá, baromi jól mutat rajta vegyesen 🙂