Van az úgy, amikor minden olyan egyszerűen nagyszerű..:) Amikor elég a boldogsághoz az, hogy süt a napocska, melletted fekszik egy kiskutya…és a világon épp a legfinomabbnak kikiáltott proteines császármorzsáját majszolhatod, diétásan!
Nemrég kérdezte valaki: AKÁR MINDEN NAP lehet enni ilyeneket, hiszen minden csak azon múlik, milyen hozzávalókkal dolgozol – ő épp egy magas fehérjetartalmú és moderált, összetett szénhidráttartalmú nasi, ami kb 350-400 kalória!
Minden receptemmel törekszem arra, hogy minden összetevő egészséges legyen (alapból cukor, liszt, vaj-margarin OFF) így hasonló tápértéke lehet mint a klasszikus rizs-csirke-zöldségnek 😉 Nekem kell naponta valami édes cucc is, hogy ne essek neki a Párom csokijának…
Egy szinte fehérjéből és zabból álló finomság pedig megállja a helyét – persze a mennyiség mindenhol kulcspont! De az egészségesebb, zsírszegény, kevesebb kalóriás finomságokból MINDIG többet lehet enni 😀
És igen, ez itt a reklám helye, de pont ezért készítettem így a Peak Szakácskönyvet, ahol kalóriára, makrókra le van bontva minden, és a sütiken túl levesek és főételek is vannak benne! Ilyen finom és egyszerű recepteket tettem bele – less bele ITT!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 25 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- 30 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 1 db tojás
- 1 db tojásfehérje
- 100 ml tej
- ízlés szerint édesítő
- 50 gramm mirelit málna
- 100 gramm joghurt
- 10 gramm Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben
- ízlés szerint édesítő
- 100 gramm cukormentes lekvár
- 2 evőkanál Peak Peanut Butter mogyoróvaj
Hozzávalók
A morzsához
Az öntethez - fitt verzió:
Az öntethez - a gourmet verzió
|
- A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjén kívül mindent összekeverünk.
- A fehérjét habbá verjük, majd a tésztába forgatjuk óvatosan. Nem kell sokat kevergetni, nehogy nagyon összetörjön a hab, inkább csak lazán néhányat keverni rajta, hogy nagyjából homogén legyen a massza.
- Egy palacsinta sütőt felmelegítünk, és beleöntjük a masszát. Vegyük a lángot takarékra, nehogy odaégjen, inkább lassan melegítsük!
- Ha elkezd szilárdulni, egy lapátka segítségével túrjuk fel kisebb darabokra.
- Az öntethez keverjük össze a joghurtot és a fehérjét. Ha kell édesítsd, illetve ha nem folyós a joghurtod, pici vízzel hígítsd tetszőleges állagra!
- A császármorzsát szórd meg málnával, por eritrittel és a fehérje sodóddal! És ennyike, kész is a finom, proteindús reggeli! (Akinek kicsivel több kalória is belefér, az a lekvár - 100% mogyoróvaj kombinációt NEHOGY kihagyja!!! Brutál!)