Hatalmas sikerélmény, amikor egy nem túl bikini-barát linzer alapú sütikét tudok egy igazi FEHÉRJEBOMBÁZÓVÁ alakítani! Itt most különösen nagy a boldogság, mert végre sikerült egy olyan linzer alapot összehoznom, ami TÖKÉLETES, és nem kell bele egy nagy adag zsír sem, hogy összeálljon – és… a család kényes ízlésű, reform dolgokat kerülő tagjai is rájártak…
Köszönet a lekvárért drága szüleimnek, akik ennek ellenére alig jutottak kóstolóhoz …mert csak úgy „elpárolgott” az egész 1 nap alatt…
Ami pedig még tökéletesebbé teszi a sütit, hogy MINDEN RÉTEGET ÁTJÁR a finom, friss, túrós-barackos íz – ami a VADIÚJ Rákóczi túrós ízű Slimnek köszönhető! Bizony, ÚJ MAGYAR SÜTI ízekkel bővültünk, immár ezen túl Rigó Jancsi és az észveszejtően finom, fahéjas kürtöskalács ízbe is belekóstolhatsz – egy szinte szénhidrátmentes ital formájában! Nesze neked diéta 😀
Előkészítés | 15-20 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 100 gramm zabliszt / mandulaliszt
- 40 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel Rákóczi túrós íz
- 40 gramm kókuszliszt nem reszelék!
- 2 db tojássárgája L-es
- 175 gramm joghurt
- 50 ml tej
- ízlés szerint édesítő, picike fahéj is finom bele
- ízlés szerint cukormentes sárgabarack lekvár
- 625 gramm rögös zsírszegény túró
- 2 db tojás sárgája L-es
- 2 db tojásfehérje - felverve L-es
- 15 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel Rákóczi túrós íz
- ízlés szerint édesítő
- 2 db tojásfehérje - felverve L-es
- ízlés szerint cukormentes sárgabarack lekvár
Hozzávalók
A fitt linzer alap
A túrókrém
A teteje
|
- A linzeralap hozzávalóit gyúrd össze és egy közepes méretű sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengesd el vizes kézzel a masszát. Nem kell nyújtani, ököllel szépen szétterül. Majd süsd elő 10 percig, még szilárd nem lesz.
- A kivett linzerlapot kend meg vékonyan lekvárral.
- A túrót keverd el a tojósárgájaval, majd óvatosan forgasd bele a tojófehérjét, és halmozd a lekváros linzerlapra.
- Majd süsd közepes fokon 20 percig
- Végül - ha van, akkor töltsd nyomózsákba - felvert tojásfehérje habbal díszítsd és minimális hőfokon még 10 percet hagyd a sütőben
- Plusz lekvárral dekoráld még!
- Másnap lesz az igazi, mert első nap picit száraznak éreztem a túrót, de 12 óra hűtő után beérett!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Diétázni Rákóczi túróssal? Simán!" című cikkhezBocsánat, de nem bírom kihagyni…. a 3. pontnál ez a tojó-sárgája és a tojó-fehérje szó nagyon tetszik! 🙂 Jó kedvre derített unalmas irodai napomon.
Örülünk 🙂