Sokszor emlegetjük, hogy a Húsvét a legdiéta-barátabb ünnep – és ez annak köszönhető, hogy jó minőségű füstölt, főtt, zsírszegény sonkát és a tojást akár a mindennapokban is fogyaszthatunk, akár diéta alatt is, hiszen nagyon magas a fehérje tartalma.
Azonban nincs húsvét nagymama kalácsa nélkül.
Gondolkodtam, hogy milyen alternatívát lehetne kitalálni ami gyors, viszont mégis egészséges és diétabarát. Hála a Peak Gourmet protein palacsintának az ízélmény ugyanaz, de mégis fehérjében gazdag, kalória barát ételt készítettem, ráadásul gluténmentes és laktózmentes változatban.
Ahhoz, hogy igazán húsvéti kalács feelinget kapjunk, ajánlom, hogy az édes verziót használjátok, és éppen ezért tökéletes a mentes verzió is a recepthez.
Természetesen az eredeti palacsintaporból készült szendvics recept Tőke Szilvi tollából már elérhető a Peak Shop oldalán, én annyiban változtattam, hogy egy kis vanília aromát és friss citrom levét is hozzáadtam az édes palacsintaporhoz, ezáltal lett igazán húsvéti kalács íze.
Tölteléknek pedig tormát, zsírszegény füstölt karajt és főtt tojást használtam, így lesz igazán eredeti az íze egyszerűen tökéletes.
A Peak palacsinta szenyát azért szeretjük annyian, meeeert:
1. Villámgyorsan elkészíthető. Vetekszik a mezei szendvics elkészítési idejével.
2. Magas fehérjetartalmú, és kizárólag egészséges összetevőkből áll.
3. Praktikus! Könnyen szállítható, nem borul, nem folyik, nem fut, nem szalad. Egyben állva várja, hogy megedd – akár evőeszközök híján!
4. Variálható attól függően mit teszel bele.
5. Elkészítve lefagyasztható, így bármikor csak ki kell olvasztanod, ha nincs eleség a láthatáron 🙂
Az alábbi recept elkészítését VIDEÓN is megmutattuk! Lemaradtál? Vagy visszanéznéd? ITT megteheted:
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
darab
|
- 25 gramm Peak Pancake Gourmet palacsintapor 56% fehérjetartalommal
- 80 ml víz
- 1 kk Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vanília álom íz 250g
- fél db citrom leve
Hozzávalók
|
- A hozzávalókat alaposan kikevertem, majd MCT olajjal kikent serpenyőbe öntöttem és fedő alatt addig sütöttem az egyik oldalát, közepes lángon, amíg el nem vált magától a serpenyő oldalától.
- Egy mozdulattal megfordítottam, és a másik oldalát is megsütöttem.
- Ezután ízlés szerint megkentem tormával, rá halmoztam a felcsíkozott sonka szeleteket majd a karikára vágott főtt tojást és friss salátával egészítettem ki.
- Próbáljátok ki, és akár idén ezt is felszolgálhatjátok a húsvéti reggeli során.