Diétázol és unod már a reggeli zabkását? Vágysz valami igazán különlegesre valami igazán extrára? Akkor ezt a francia ínyencség pont neked való!
Könnyed, laza szerkezetű, kívülről ropogós croissant azonnal le fog venni a lábadról, nem beszélve a mesés illatáról. Miközben sül érezni fogod és alig bírod majd kivárni, hogy kihűljön és elfogyaszthasd! De hidd el megéri, hiszen a sajtkrémes, mogyoróvajas málnás töltelék egy igazi ízorgia. Egy olyan íz kombináció, amit utána biztos mindig kívánni fogsz!
A mogyoróvaj esetén kizárólag 100% mogyivajat használj – a Peak mogyivaj PONT ilyen: ZÉRÓ CUKOR, ZÉRÓ édesítő, de még emulgeáló sincs benne! Sokunknak ez önmagában kicsit tömény – így light krémsajttal lazítottuk – valami fenséges a páros!!!!
Készítsd el, majd mikor beleharapsz csukd be a szemedet és képzeletbe utazz el Párizsba! Egy kis francia vendéglő külső teraszán ülsz, ahol eléd tárul az Eiffel torony csodás szépsége. Hát nem csodádalatos?
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
darab
|
- 15 dkg Dia Wellness -ch lisztkeverék
- 5 dkg light sajtkrém
- 120 gramm víz
- 1 db M-es tojás picit hagyj meg a tetejére
- csipet só
- 4,5 dkg kókuszzsír
- 4 evőkanál Peak Peanut Butter mogyoróvaj 1000g
- 1 tubus light sajtkrém
- 1 marék fagyasztott málna
Hozzávalók
Könnyű, foszlós és levegős croissant recept
Mogyivaj krém
|
- A hozzávalókból rugalmas tésztát készítünk, 10 percig pihentetjük, majd 58X32 cm téglalapot nyújtunk belőle, amit lekenünk.
- A kókuszzsírt ha kell felolvasztjuk és a kinyújtott tésztára kenjük. Feltekerjük, mint a bejglit és éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap kinyújtjuk és háromszögekre vágjuk. Feltekerjük, lekenjük tojással vagy zsiradékkal és 200 fokos, előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
- A krém már roppant egyszerű: összekeverjük a mogyivajat a sajtkrémmel és betöltjük, málnával ízesítve!