Az én gyerekkoromból kimaradt a bundás alma, valahogy úgy alakult, hogy sem anyukám, sem a nagymamám nem csinálta ezt a fajta édességet. Aztán ahogy felnőttem és saját háztartást kezdtem vezetni, időről-időre újra előveszem ezt a rendkívül egyszerű, mégis nagyon finom édességet. Ez egy diétás, fehérjedús változat, ami nem okoz majd sem csalódást, sem lelkiismeret furdalást. Villámgyorsan, néhány összetevőből elkészíthető.
Almakarika
Amire szükséged lesz: alma, zabliszt, fehérjepor (én vaníliásból készítettem, de ha lett volna kéznél kókuszos, biztosan azt használom inkább) tojás, víz kókuszzsír.
A fehérjéből, zablisztből, tojásból és vízből készíts sűrű palacsinta tésztát. Én egy nagyobb almához így készítettem:
- 2 ek. fehérjepor
- 2 ek. zabliszt
- 1 tojás
- kb. 1 dl víz (ez attól is függ, hogy milyen fehérjeport használsz, és az mennyi vizet vesz fel). A lényeg, hogy egy olyan sűrű palacsinta tésztát kapj, ami szépen rátapad majd az almaszeleteidre.
Bundázott almakarika
Egy serpenyőben hevíts kókuszzsírt.
Az almát hámozd meg, vágd karikákra és távolítsd el a magházat. Az almákat merítsd bele a sűrű tésztába úgy, hogy mindenhol szépen befedje a szeleteket, majd tedd őket a forró serpenyőbe. Ha az egyik fele szép aranybarna, óvatosan fordítsd meg és a másik felét is süsd meg ugyanígy.
Tálaláskor szórhatsz rá egy kis édesítőt, vagy akár meglocsolhatod a kedvenc cukormentes lekvároddal vagy szirupoddal.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Almakarikák fehérjés bundában!" című cikkhezJaj, ne kínozzatok ilyen receptekkel! 🙂 Már napközben elhatároztam, hogy este ez lesz az edzés utáni nasim, erre rá kellett jönnöm, hogy pont alma nincs itthon… De holnap nekiesek! 🙂
Így még nagyobb lelkesedéssel fogod elkészíteni 😀