Csokis perec, csokis perec, de jó, hogy te fehérjés is lehetsz!

Gyermekkorod nagy kedvence lehet az a bizonyos roppanós, csokival bevont mogyorós perec. Lehet, hogy régóta nem ettél már, itt az ideje, hogy bepótold! Tudom, tudom… liszt, cukor meg minden, ami nem egészséges. Viszont ez a recept teljesen más. Elkészítheted nagy kedvencedet alakbarát módon! Minden extra, amire szükséged lehet, az egy perecnyomó forma. Viszont, ha egyszer megkóstolod, garantált, hogy minden héten elkészíted, úgyhogy behozza az árát, az biztos!

Csokis perec

Hozzávalók:

  • 90 g vaníliás fehérjepor (lehetőleg kazein alapú, vagy más lassú felszívódású változat)
  • 1,5 dl kókuszolaj (olvasztott, de ne forró!)
  • 5 ek. kókuszliszt
  • 100 g darált mogyoró (kávédarában vagy akár turmixgépben őröld finom porrá)
  • 1,5 dl mandulatej
  • folyékony édesítőszer
  • cukormentes, minél magasabb kakaótartalmú étcsokoládé

Mogyorós csokis perec

Elkészítés:

A csokoládé kivételével alaposan dolgozd össze a hozzávalókat. Gyúrj egy könnyen nyújtható tésztát és picit tedd a hűtőbe.

Tipp: Nagyon fehérjepor függő, hogy miből mennyire lesz szükséged, ha túl folyós, akkor kókuszliszttel, illetve fehérjeporral tudsz segíteni az állagán. Ha nagyon száraz lenne, akkor egy kis kókuszolaj segíthet a problémán.

Fél óra múlva vedd ki a hűtőből, majd nyújtsd kisujj vastagságúra a tésztát.

A formáddal nyomkodj belőle kis pereceket és helyezd egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre.

Előmelegített sütőben 160 fokon süsd kb. 10 percig. Vigyázz, mert nagyon könnyen megég, akkor viszont kiszárad. Maradjon szép világos a tészta.

Miután kész, vedd ki a sütőből és várd meg, amíg kihűl teljesen.

Addig vízgőz felett olvaszd meg a csokit (ne mikróban, mert megég és használhatatlan lesz). Mártogasd bele a pereceket és helyezd egy tálcára. Ha gondolod, akkor szárított gyümölcspehellyel is megszórhatod, a látvány kedvéért.

Ezután tedd vissza egy kicsit a hűtőbe, hogy megdermedjen rajta a bevonat.

Ja igen, és nem árt, ha elfoglalod addig valamivel magad, hogy ne nyitogasd fél percenként a hűtő ajtaját!:)

csokis_perec_mogyoros_feherjes

 

Forrás: proteinpow

Nagy Csilla

Nagy Csilla

A Peak főszerkesztője vagyok. Fitnesz modellként indultam versenyeken, részt veszek a termékfejlesztésekben, és a Peak különböző projektjeiben, mint projekt vezető.
Nagy Csilla
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Csokis perec, csokis perec, de jó, hogy te fehérjés is lehetsz!
5 szavazat, 4.20 átl. szavazat (84% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

5 hozzászólás

Csokis perec, csokis perec, de jó, hogy te fehérjés is lehetsz!
5 szavazat, 4.20 átl. szavazat (84% pont)
4864
Diétás főzőcske, Édességek, Fehérjeporos receptek
, ,