-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ez a paleo süti receptem már picit a karácsonyi ünnepek hangulatát idézi, de az őszhöz is illik. Először csak almával, töltelék nélkül készítettem el, aztán továbbfejlesztettem, így született ez a narancskrémes változat. Különleges összetevői két, manapság igen népszerű diétás alapanyag: az útifűmaghéj és a konjac liszt. Ráadásul a narancs-mandula-alma ízvilága tökéletesen passzol a karácsonyi menühöz!

Paleo muffin

Processed with MoldivHozzávalók (6 db muffinhoz):

  • 50 g mandulaliszt
  • 40 g eritrit
  • 20 g mandulavaj (vagy darált mandula)
  • 10 g útifűmaghéj
  • 1 nagy tojás
  • 1 narancs (kb. 200 g megpucolva)
  • 1 kisebb alma (kb. 100 g megpucolva)
  • 1-2 tk. konjac liszt (ha nincs, akkor útifűmaghéj)
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • fahéj ízlés szerint
  • díszítésnek szeletelt mandula

Paleo muffin recept

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a mandulalisztet, eritritet, űtifűmaghéjat, szódabikarbónát, fahéjat, valamint ha darált mandulát használsz, azt is.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A narancs felét, a megpucolt, feldarabolt almát, a tojást és a mandulavajat turmixold le, majd keverd a száraz összetevőkhöz. Hagyd kicsit állni a masszát, hogy az útifűmaghéj és a liszt beszívhassa a folyadékot. Ha nem voltak elég lédúsak a gyümölcsök, szükséged lehet egy pici (max. 0,5 dl) vízre a massza lazításához.

Adagold a tésztát muffinformákba, majd a tetejüket szórd meg szeletelt mandulával. Közepes lángon süsd őket míg meg nem barnul a tetejük.

Közben készítsd el a narancskrémet: a narancs másik felét turmixold le, adj hozzá konjac lisztet és édesítsd ízlés szerint. Tedd be a hűtőbe, amíg el nem készülnek a sütik.

A kész muffinokat, mikor már hűltek egy picit, vágd félbe, kend meg az aljukat a narancskrémmel, majd tedd rájuk vissza a tetejüket.

Hűtőben napokig eltarthatók, puhák maradnak.

Jó étvágyat!

Processed with Moldiv

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.