Mi az? Sós, hosszú, ropog, és vastagabb mint a ropi! Ez a grissini! Amit most egészséges, tökmagos formában tunkolhatsz, ropogtathatsz a nyáron!
Mi az? Sós, hosszú, ropog, és vastagabb mint a ropi! Ez a grissini! Amit most egészséges, tökmagos formában tunkolhatsz, ropogtathatsz a nyáron!
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Grissini? Elsőre lehet, el sem tudod dönteni mi, lehet ez, segítek egy kicsit :)) Ez egy jellegzetes piemonti pálcika alakú pékáru. De természetesen a fantázia szab határt a kinézetének.
A mai napig magam sem tudtam, hogy eszik vagy isszák, amíg egy közösségi oldalon nem találkoztam vele. Tudtam, hogy ezt akkor egy kicsit át kell variálnom, hogy egyedibbé tegyem. Így készítettem egy tökmaglisztes szezámmagos változatot. Szuper kis ropogtatni való lehet akár vendégek számára vagy akár egy születésnapi ünneplésen.
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Tápanyagadatok
Tökmaglisztes fokhagymás grissini
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1107Ebből zsírsavak (kcal) 540
% DV (napi érték)*
Összes zsír 60g92%
Szénhidrát 89g30%
Fehérje 42g84%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
15perc
Pihentetés
5perc
Mennyiség
Hozzávalók
130grammSzafi free express lisztkeverék
40grammtökmagliszt
20grammszezámmag
130grammvíz
5evőkanálkókuszolaj
4grammsó
6grammfokhagymasó
1db tojás
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
15perc
Pihentetés
5perc
Mennyiség
Hozzávalók
130grammSzafi free express lisztkeverék
40grammtökmagliszt
20grammszezámmag
130grammvíz
5evőkanálkókuszolaj
4grammsó
6grammfokhagymasó
1db tojás
Elkészítés
Egy tálban kimértem a száraz hozzávalókat majd hozzáadtam a vizet és kézzel összegyúrtam.
Hagytam állni kb. 5 percet.
Ezután kézzel átgyúrtam és kb. 4-5 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam, megkentem tojással, megszórtam szezámmaggal, csipetnyi sóval, majd hosszában felcsíkoztam.
A hosszú tésztacsíkok végeit összecsíptem és csavartam rajta egyet. 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem meg kb. 15-20 perc alatt.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.