-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A gofri tésztát manapság már nemcsak liszttel készítheted – hanem például édesburgonyából! Az édesburgonya nagyon jó szénhidrátforrás: lassan szívódik fel, ezzel nem piszkálva a vércukorszinted! Diétában, IR-eseknek, tökéletes a recept!

Tápanyagadatok
Édesburgonyás gofri
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 272 Ebből zsírsavak (kcal) 90
% DV (napi érték)*
Összes zsír 10g 15%
Szénhidrát 24g 8%
Fehérje 20g 40%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Peak Black Friday! 33% OFF + Ajándék Szaloncukor a rendelésedhez! És még sokféle más Karácsonyi kedvezmény! Tárazz be!

Októberi kampány – Shop akció
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30+10 perc
Pihentetés 5 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
A tetejére
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30+10 perc
Pihentetés 5 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
A tetejére
Elkészítés
  1. Az édesburgonyát vágjuk félbe, és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig süssük.
  2.  Ezután kanalazzuk ki a belsejét, és villával törjük össze, hogy ne legyenek benne darabok.
  3.  Ezután a burgonya pürével keverjük simára az összes többi hozzávalót.
  4. Pihentessük 5 percig a masszát.
  5. A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével kenjük ki, majd süssük benne készre a gofrikat.
  6. A megsült gofrik tetejét a fenn leírtakkal díszítsük. Ez ízlés és diéta szerint bármi lehet.

Több édesburgis recept ITT!

gofri

édesburgonyás gofri

Süss diétás, cukor és fehérlisztmentes, fehérjés bejglit Velünk. Most NEM hízunk meg Karácsonykor, mégis finomakat eszünk. Legyen a Tiéd a recept!