-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A gofri tésztát manapság már nemcsak liszttel készítheted – hanem például édesburgonyából! Az édesburgonya nagyon jó szénhidrátforrás: lassan szívódik fel, ezzel nem piszkálva a vércukorszinted! Diétában, IR-eseknek, tökéletes a recept!

Tápanyagadatok
Édesburgonyás gofri
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 272 Ebből zsírsavak (kcal) 90
% DV (napi érték)*
Összes zsír 10g 15%
Szénhidrát 24g 8%
Fehérje 20g 40%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30+10 perc
Pihentetés 5 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
A tetejére
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30+10 perc
Pihentetés 5 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
A tetejére
Elkészítés
  1. Az édesburgonyát vágjuk félbe, és előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig süssük.
  2.  Ezután kanalazzuk ki a belsejét, és villával törjük össze, hogy ne legyenek benne darabok.
  3.  Ezután a burgonya pürével keverjük simára az összes többi hozzávalót.
  4. Pihentessük 5 percig a masszát.
  5. A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével kenjük ki, majd süssük benne készre a gofrikat.
  6. A megsült gofrik tetejét a fenn leírtakkal díszítsük. Ez ízlés és diéta szerint bármi lehet.

Több édesburgis recept ITT!

gofri

édesburgonyás gofri

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.