Ha unod a reggeli zabkását vagy tojást, itt egy új finomság. Elég laktató, így rohanós napokon ha elcsúszol az egyik főétkezéseddel, bűntudat nélkül, diétabarát módon mentheted a menthetőt. Van benne elég fehérje tojás és túró formájában, de alapja az édesburgonya, amit most Peak édesburgonya porral is készíthetsz, ha éppen nincs a kamrádban friss.
Hozzávalók:
- 300 gramm édesburgonya vagy Peak édesburgonya por
- 2 szál újhagyma
- 1 friss piros chili
- 3 nagy méretű tojás
- 1,5 evőkanál túró
- 125 gramm teljes kiőrlésű sütőporos liszt
- 25 gramm parmezán
- Fél evőkanál napraforgómag
- Fél evőkanál mák
- Víz ha édesburgonya port használsz
Elkészítés:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Reszeld le az édesburgonyát (vagy csak egy szép mozdulattal felbontod a Peak édesburgonya porod) és tedd egy nagy tálba fél chili és a megtisztított újhagyma társaságában. Jöhetnek rá a tojások, a túró és a liszt. Sóval, borssal ízesítsd, miután a parmezánt belereszelted. Ha édesburgonya port használsz vízzel keverd tészta állagúra. Ezek után öntheted őket muffinformába, szórd meg napraforgómaggal és mákkal. Utolsó mozdulatként a maradék chilit és még egy kis parmezánt tegyél a tetejére. 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készül el. 2 napig hűtőben minden gond nélkül eláll.
Jó étvágyat!
édesburgonya
édesburgonyás muffin