-+=
Olvasási idő: 2 perc

Peakes receptjeim alapján elmondható, hogy szeretek muffint sütni. Miért? Mert gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni az alapot, 20 perc múlva meg már ehetem is a süteményt. Jó nasinak, party falatkának, de utazó ételnek is. És ami a legjobb: hogyha az alap receptet már megtanulta az ember, utána végtelen sokféle muffint tud létrehozni annak függvényében, hogy milyen ízhez van kedve, vagy éppen milyen alapanyag van otthon a konyhában. Most egy tojásallergiásoknak való receptet hoztam, mert sajnos ilyen is van a családunkban, de szerencsére ennél a receptnél a tojás hiánya kicsit sem befolyásolja a végeredmény minőségét.

Hozzávalók (12 db) muffin tésztához:

Citromos sziruphoz:

  • 6 evőkanál citromlé
  • 6 dkg édesítőszer

Elkészítés:

1. A száraz alapanyagokat tegyük egy tálba és keverjük össze. Csináljunk egy mélyedést a közepébe és öntsük bele a folyékony hozzávalókat. Keverjük simára.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és béleljük ki a muffinsütőt papírformákkal.

3. Töltsük meg a formákat a tésztával, és rakjuk be a sütőbe hőlégkeverés mellett 20 percre sülni.

4. Míg sül a muffin, a sziruphoz keverjük össze a citromlevet az édesítőszerrel.

5. Amikor a muffin megsült, szurkáljuk meg a tetejét egy fogpiszkálóval néhány helyen, és egy teáskanállal locsoljuk rá a szirupot. Várjuk meg, amíg beszívódik.

6. Ezután a muffinokat vegyük ki a formából és egy fémrácson hűtsük ki.

100 g muffin 288.8 kcal-t, 8.2 g fehérjét, 24.8 g szénhidrátot és 17.4 g zsírt tartalmaz.

Jó étvágyat!

muffin

fehérjés muffin

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.