Peakes receptjeim alapján elmondható, hogy szeretek muffint sütni. Miért? Mert gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni az alapot, 20 perc múlva meg már ehetem is a süteményt. Jó nasinak, party falatkának, de utazó ételnek is. És ami a legjobb: hogyha az alap receptet már megtanulta az ember, utána végtelen sokféle muffint tud létrehozni annak függvényében, hogy milyen ízhez van kedve, vagy éppen milyen alapanyag van otthon a konyhában. Most egy tojásallergiásoknak való receptet hoztam, mert sajnos ilyen is van a családunkban, de szerencsére ennél a receptnél a tojás hiánya kicsit sem befolyásolja a végeredmény minőségét.
Hozzávalók (12 db) muffin tésztához:
- 17 dkg liszt – bármilyen, amit a diétádban használsz
- 2 evőkanál keményítő
- 1 ½ teáskanál szódabikarbóna
- 2 dkg zabkorpa
- 5 dkg keményítő
- 50 g Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel (citromos-túrós ízű)
- ¾ teáskanál só
- 5 evőkanál mák
- 3 dl zabtej vagy más növényi tej
- 12 dkg kókuszzsír
- 4 evőkanál citromlé
Citromos sziruphoz:
- 6 evőkanál citromlé
- 6 dkg édesítőszer
Elkészítés:
1. A száraz alapanyagokat tegyük egy tálba és keverjük össze. Csináljunk egy mélyedést a közepébe és öntsük bele a folyékony hozzávalókat. Keverjük simára.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és béleljük ki a muffinsütőt papírformákkal.
3. Töltsük meg a formákat a tésztával, és rakjuk be a sütőbe hőlégkeverés mellett 20 percre sülni.
4. Míg sül a muffin, a sziruphoz keverjük össze a citromlevet az édesítőszerrel.
5. Amikor a muffin megsült, szurkáljuk meg a tetejét egy fogpiszkálóval néhány helyen, és egy teáskanállal locsoljuk rá a szirupot. Várjuk meg, amíg beszívódik.
6. Ezután a muffinokat vegyük ki a formából és egy fémrácson hűtsük ki.
100 g muffin 288.8 kcal-t, 8.2 g fehérjét, 24.8 g szénhidrátot és 17.4 g zsírt tartalmaz.
Jó étvágyat!