Kicsit időigényes, de nagyon finom, diétás étel! A csicseriborsó tápanyag- és fehérjedús étel, mediterrán és indiai ételek kiegészítője.
Csirkemell
Hozzávalók (ízlés szerint):
- csicseriborsó
- csirkemell
- paradicsom
- fokhagyma
- EZ Coat olaj spray
- só, bors, fahéj
- sült csirke fűszersó
Csirkemell diétás recept
Elkészítése:
1. A kívánt mennyiségű csicseriborsót áztasd be egy éjszakára annyi vízbe, ami bőven ellepi! A vízzel úgy számolj, hogy a csicseriborsó kb. a duplájára fog dagadni.
2. Másnap fedő alatt, kis lángon, sós vízben főzd meg, forrástól számítva kb. 1 óra 10 perc alatt kész is. Ha nem áztattad egész éjszakán át, tovább fog tartani a főzés. Ha már puha, szűrd le!
3. A csirkemellet mosd meg, tisztítsd meg, vágd fel a kívánt nagyságú darabokra! Sózd, borsozd vagy ízesítsd sült csirke fűszersóval! A fokhagymát szedd gerezdjeire és tisztítsd meg! A paradicsomot kockázd fel!
4. Egy kis serpenyőben hevíts olajat és pirítsd meg rajta a hússzeleteket!
5.Egy enyhén olajozott tepsiben helyezd el a csirkemelleket, tedd rá a csicseriborsót, vegyítsd el a fokhagymagerezdeket és pár paradicsomkockát! Ha nem idegenkedsz az ízétől, szórd meg némi fahéjjal! Alufólia alatt süsd meg jó alaposan!
6.Ínyencek sajttal is megszórhatják a tetejét. Uborkasalátával, egyéb salátával nagyon finom.
Jó étvágyat!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Sült csirkemell paradicsomos csicseriborsóval, hogy ne unj rá az unalmas ízekre!" című cikkhezSzia,
Ha konzervből csicseriborsóból csinálom, akkor is ennyi ideig kell főzni?
Köszi előre is
Eszti
Szia Eszti, ebben az esetben szerintem kevesebb idő is elegendő lesz a főzésre. Időnként kevergesd át, nehogy szétfőjön a csicseriborsó.