Ha szereted a csokis édességeket, ezt a sütit imádni fogod! Az egyik legfincsibb és leggyorsabban összedobható csokoládés süti. Dekoratív édesség, hiszen a belsejében krémes csokoládé van, ennek képtelenség ellenállni! És nem is kell! Ez a liszt nélkül készült édesség alakbarát, és ha egy kis fehérjével felturbózod, még a diétádat is támogatja!
Szuflé
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor vagy dupla csokis fehérjepor (nálam marcipános)
- 10 dkg light vaj vagy kókuszolaj
- 12 dkg 75% kakaótartalmú étcsokoládé
- 2 tojás
- 2 tojásfehérje
- édesítő szájízed szerint
- 10 dkg őrölt mandula
Szuflé diétás recept
Elkészítése:
1. A csokoládét tördeld apróra, és a vajjal/olajjal együtt gőz felett olvaszd fel. Ha már szép sima, folyamatos kavargatás mellett hűtsd langyosra.
2. A tojásokat, a tojásfehérjét és az édesítőt egy tálban mixerrel keverd habosra.
3. Keverd hozzá a kihűtött csokoládét is és újra alaposan dolgozd össze, majd az őrölt mandulát és a kakaóport (vagy fehérjeport) is add hozzá. Én egy kanál marcipános fehérjeport tettem bele, így még mandulásabb lett az íze.
4. Kanalazd a masszát kivajazott sütőformákba és előmelegített sütőben 160 fokon, 10- 12 percen át süsd készre. Nem szabad túlsütni, hogy a belseje ne szilárduljon meg.
Akkor jó, ha a teteje rugalmasan puha, ha megtapogatod. Nekem ebből az adagból kettő és fél darab lett.
Tálalhatod önmagában vagy finom fehérjefagyival. Én nem igazán szeretem a csokis dolgokat, de ez a szuflé betalált! Nyami!!
Ugye, szerinted is ellenállhatatlan?