Hozzávalók:
- 3 db nagyobb alma
- 500 gramm zsírszegény túró
- 200 gramm zabpehely
- 2 db tojásfehérje
- vanília aroma
- fahéj
- folyékony édesítő
Opcionális: egy kis fehérjeporral még finomabb lesz, sőt ezáltal akár kevesebb zabpehelyre lesz szükséged, így még kevesebb szénhidrátot fog tartalmazni.
Az almákat hámozd meg és reszeld le, majd ízlés szerint szórd meg fahéjjal. A túrót keverd el kb. 1 evőkanál vanília aromával és ízlés szerinti folyékony édesítővel. Ezután keverd hozzá az almához. Amikor homogén masszát kapsz add hozzá a zabpelyhet is. Utolsó lépésként a két tojásfehérjéből felvert kemény habot is forgasd bele az almás keverékbe, hogy kicsit fellazítsd az állagát. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig süsd készre.
Vigyázz, várd meg amíg kihűl:)
Almás süti
Almás túrós süti