A legfinomabb dolgok úgy születnek, hogy egyszerűen csak kinyitod a kamrát és a képzeletednek teret engedve sütöl, főzöl a talált alapanyagokból. Gondoltam, kreatív leszek és én is ezt fogom tenni, csak egy bökkenő volt: totálisan üres kamra várt rám. Se egy különleges fűszer, se egy prémium étcsoki, se semmi. Ennek ellenére tátva maradt a szám, amikor felvágtam a fehérjés kuglófot, amit összerittyentettem.
Ugyanis a WheyCake fehérjés sütivel pont ez volt a célunk: a semmiből is elő tudd állítani. 🙂
Üres hűtő +WheyCAKE = Fehérjés kuglóf
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 ek. vaníliás (vagy csokis) Delicious Whey protein
- 1 dl kókuszolaj
- 1,5 dl kókusz vagy egyéb növényi tej
- 250 gramm Peak Slim WheyCake süteménypor
- 1 csomag sütőpor
- mazsola (bármilyen aszalvány, dióféle ami akad)
Elkészítés:
A tojássárgáját keverd ki a fehérjeporral.
A tejet és kókuszolajat add a kikevert sárgájához, dolgozd el alaposan. Erre jöhet rá a WheyCake sütipor a sütőporral. Ha kell lazítsd tovább kókusztejjel. Mehet hozzá bármilyen dióféle, aszalvány.
A tojásfehérjét verd kemény habbá és óvatosan forgasd össze a csokis masszával. 35-45 perc alatt készül el 160 fokos sütőben . A legjobb a szilikonos forma, de azt is érdemes kikenni és lisztezni. Tűpróba után várd meg, hogy teljesen kihűljön és úgy vedd ki a formából.
Eheted rogyásig, vagy ami még jobb: tegyél Dietellát a tetejére!