Az egyik kedvenc édességem a Pavlova torta. Életemben először Ausztráliában ettem ilyet, úgy 7 évvel ezelőtt. Azóta nagyon sok verzióban elkészítettem már, most pedig az alakbarát változaton volt a sor. Mivel habcsók alapú, ezért úgy gondolom, hogy tökéletes vendégváró desszert lehet majd az ünnepi asztalon.
Hozzávalók a habcsók alaphoz:
- 4 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 100 g por állagú eritrit
- 1 ek. fehérborecet (de én már elkészítettem sima ecettel is)
A sütőt melegítsük elő 150 fokra. A tojásfehérjét kezdjük el habosítani a csipet sóval. Mikor a tojás már habos, de még nem kemény hab, akkor adjuk hozzá a por állagú eritritet és a fehérborecetet. Ezután verjük kemény, fényes habbá a fehérjét. Ha már szép kemény és fényes a hab, akkor előkészítünk egy sütőlemezt, melyre szilikonos sütőpapírt teszünk, és arra kaparjuk ki a tojáshabot és egy spatula vagy kanál segítségével formázzunk belőle magas kör alakokat. Nekem ebből a mennyiségből 6 darab jött ki. Tegyük be az előmelegített sütőbe és 45 percig süssük légkeverés nélkül. Utána kapcsoljuk le és további fél órát hagyjuk benne. Amíg hűl, lehet kicsit össze fog esni, de ez normális. Amikor már teljesen kihűlt a pavlova, elkezdhetjük ízesíteni, díszíteni.
Tetejére:
- 100 ml cukrozatlan tejszín vagy flakonos cukormentes tejszínhab
- ½ tábla cukormentes csokoládé
- 2 ek. Peak Dietella mogyorókrém
A tejszínből kemény habot verünk és ráhalmozzuk a habcsókunk tetejére. A csokoládét apró darabokra vágjuk és megszórjuk vele, majd felmelegített Dietellával locsoljuk meg. Igazán íncsiklandozó édesség, amely nem hagy nyomot az alakunkon.
TIPP: Csokoládé helyett használhatunk mogyorót, mandulát vagy diót. A mogyorókrémet pedig helyettesíthetjük akár mogyoróvajjal vagy karamellával.
Kóstold meg a vaníliás-fehérjés-kiwis változatot is!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Dietellás tejszínes mini Pavlova süti" című cikkhez