Ebben a nagy hidegben biztos Te is sokkal jobban kívánod a sütiket, de az ezzel járó plusz kilókat biztosan nem. Ezért hoztam egy szénhidrátszegény sajttorta receptet, amiből egy szeletet ebéd után vagy uzsonnára is nyugodt szívvel megehetsz.
Hozzávalók:
Kekszes alap:
- 100 g cukormentes keksz (megveheted a boltban, de magad is elkészítheted)
- 30 g kókuszzsír vagy light vaj
Krém:
- 250 g mascarpone
- 150 g tejföl
- 30 g Micellar Casein vaníliás fehérjepor
- édesítőszer
- 4 db M-es méretű tojás
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
Díszítés:
- ízlés szerinti mennyiségű dió
Elkészítés:
Az összemorzsolt kekszet keverd el a felolvasztott zsiradékkal, majd nyomkodd bele sütőpapírral kibélelt tortaformába.
A mascarponét keverd ki az édesítővel, a tejföllel, majd add hozzá egyesével a tojásokat, végül a vaníliarudat és a vaníliás fehérjeport. Egy kézi habverővel jól dolgozd össze, öntsd rá a kekszes alapra és 160°C-on 50 percig süsd.
A formában hagyd kihűlni a tortát, majd vékony késsel óvatosan körbevágva szépen le tudod venni róla a formát. Díszítheted dióval, kókusszal, lekvárral, de önmagában is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!