Fehérjével turbósított vaníliás karika

Ezt a receptet azért szeretem, mert nagyon egyszerű az elkészítése és egy adagból kb. 40 db lesz, úgyhogy kiadós is. Praktikus hétvégén elkészíteni őket, így hétköznap, ha tényleg csak annyi időd van, hogy bekapj valami a reggeli kávéd vagy teád mellé, ezek mindig kéznél vannak. Próbáld ki Te is!

Tészta:

  • 170 g zabpehelyliszt vagy a diétádba beilleszthető egyéb lisztek
  • 30 g Micellar Casein vaníliás fehérjepor
  • 150 g lágy light vaj vagy kókuszzsír
  • 35 g édesítő porrá darálva
  • 100 g cukormentes habtejszín
  • 2 db M-es méretű tojás
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180C-ra.

A lisztet és a fehérjeport egy tálba mérd ki és keverd össze.

A lágy zsiradékot a porrá darált édesítőszerrel, a csipet sóval, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével habosítsd ki a robotgép erős fokozatán, majd tedd bele a tojásokat és dolgozd hozzá. Ekkor a lisztkeverékből tegyél a vajas-tojásos részhez egy kanálnyi mennyiséget és habosítsd tovább.

Add hozzá a tejszínt és egy fakanállal keverd el benne csomómentesen a többi lisztet is.

A tésztát csillagcsöves fejjel ellátott habzsákba töltsd és egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj karikákat belőle. Ezután az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt süsd készre a kekszeket. Teával, tejjel, cukormentes kakaóval, vagy akár önmagában fogyasztva is szuper finomak.

Tippek:

Vanílián kívül ízlés szerint lehet pl. kókusz, mandula stb. eszenciával is ízesíteni őket.

Egészséges nassolást!

Vaníliás karika

Vaníliás fehérjés karika

Szabó Vivien

Szabó Vivien

Szabó Vivi vagyok, 14 éves koromig versenyszerűen, ma már azonban csak hobbiszerűen sportolok. Táplálkozásomra mindig is odafigyeltem, ezért elég mélyen beleástam magamat az alapok elsajátításába. Termékfejlesztőként pedig nem csak a munkahelyemen, de otthon is szívesen kísérletezek finomabbnál-finomabb receptek kidolgozásán, amik remélem Neked is elnyerik a tetszésedet.
Szabó Vivien
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

1 Trackback