Hogyan süss muffint fehérjeporral, hogy a végeredmény ne egy megkeményedett szivacslabda legyen?

Valószínűleg Te is próbáltál már muffint sütni fehérjeporral. Mi lett az eredmény? Szivacsos, kemény és száraz puffancsok, amit egy óra elteltével még a legrosszabb ellenségedhez se vágtál volna szívesen? A lisztet nem tudod 1:1 arányban fehérjeporral helyettesíteni, a végeredmény borzalmas lesz… Éppen ezért mindig kell valamilyen nedvesebb összetevő, amitől a muffin tényleg muffin lesz, nem pedig egy süti formájába bújt kőgolyó. Használhatsz például édesburgonyát, tököt, quinoat, de ebben az esetben most banán lesz a “kötőanyagunk”.

Muffin fehérjeporral

Hozzávalók:

Csokis muffin fehérjeporral

Elkészítés:

  1. Mint minden muffinnal, ezzel sem lesz túl sok dolgod. A hozzávalókat keverd össze, legjobb, ha egy robotgépet hívsz segítségül a végtelen egyszerű feladatra.
  2. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
  3. Töltsd meg 3/4-ig a muffinformákat a tésztával.
  4. Tedd a sütőbe 15 percre.
  5. Vedd ki, majd minden muffin közepébe nyomj egy szem epret.
  6. Mehet vissza a sütőbe még 10 percre és kész is!

epres_csokis_feherjes_muffin

Nagy Csilla

Nagy Csilla

A Peak főszerkesztője vagyok. Fitnesz modellként indultam versenyeken, részt veszek a termékfejlesztésekben, és a Peak különböző projektjeiben, mint projekt vezető.
Nagy Csilla
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Hogyan süss muffint fehérjeporral, hogy a végeredmény ne egy megkeményedett szivacslabda legyen?
2 szavazat, 4.00 átl. szavazat (82% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Hogyan süss muffint fehérjeporral, hogy a végeredmény ne egy megkeményedett szivacslabda legyen?
2 szavazat, 4.00 átl. szavazat (82% pont)
6645
Diétás főzőcske, Fehérjeporos receptek
, ,