Kiskorodban azzal rémisztgettek, hogy ha lenyeled a dinnyemagot, akkor egy óriási gyümölcs nő majd ki belőle a hasadban? Azóta is lelkesen kapargálod ki a lédús piros gyümölcsből kikandikáló fekete magokat? Nem kell! Vagyis kell, de utána tedd szépen félre, hogy megehesd.
Dinnyemag
A dinnyemagot valóban nem jó közvetlenül a gyümölcsből elfogyasztani, viszont egy kis csíráztatás, fejtés és szárítás után különösen ajánlott a fogyasztása. Ezzel az eljárással ehetővé teszed a dinnyemagokat, nem mellékesen fehérjében rendkívül gazdag csemegét készíthetsz belőle. Mintegy 30 g mennyiségben 10 g fehérje van, ami vetekszik ugyanezen mennyiségű görög joghurt proteintartalmával.
Dinnyemag tápanyag
A csíráztatott magok tápértéke sokkal jobb, mint a nem csíráztatott társaiké. Kihajtatás során ugyanis eltávolítod belőle azokat az anyagokat, amelyek megnehezítik az emésztést, ezáltal gátolják a fontos tápanyagok felszívódását. Dinnyemag esetén ezzel az eljárással az értékes magokat megszabadítod a fekete védő háztól, aminek fogyasztása valóban nem javasolt.
Minden 3. INGYEN, hiszen JÖN a tavasz - bármit bármivel kombinálhatsz, 550 féle német és japán termék közül + 3 Kollagén Mini is a Tiéd! Tankolj be KORÁN!

A dinnyemag ízre nagyon hasonló a napraforgómaghoz – közismertebb nevén szotyi, tápértékét tekintve pedig hasonló a legtöbb olajos maghoz, amelyek gazdagok értékes zsírsavakban. Csak úgy magában, vagy akár salátára szórva finom csemegének számít.
30 g dinnyemag tápértéke:
160 kcal
11 g zsír
10 g fehérje
4 g szénhidrát
Ha nem vagy túl jártas a csíráztatásban, különböző bio üzletekben már megvásárolhatod a dinnyemagok fogyasztható verzióját is. Egy kis kutatómunkát ugyan igényel, de ennyi erővel a Google is segítségedre lehet, hogy otthon készítsd el magadnak.
A dinnye egy nagyszerű gyümölcs, nemhiába szeretik olyan sokan…