-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Kiskorodban azzal rémisztgettek, hogy ha lenyeled a dinnyemagot, akkor egy óriási gyümölcs nő majd ki belőle a hasadban? Azóta is lelkesen kapargálod ki a lédús piros gyümölcsből kikandikáló fekete magokat? Nem kell! Vagyis kell, de utána tedd szépen félre, hogy megehesd.

Dinnyemag

A dinnyemagot valóban nem jó közvetlenül a gyümölcsből elfogyasztani, viszont egy kis csíráztatás, fejtés és szárítás után különösen ajánlott a fogyasztása. Ezzel az eljárással ehetővé teszed a dinnyemagokat, nem mellékesen fehérjében rendkívül gazdag csemegét készíthetsz belőle. Mintegy 30 g mennyiségben 10 g fehérje van, ami vetekszik ugyanezen mennyiségű görög joghurt proteintartalmával.

Dinnyemag tápanyag

A csíráztatott magok tápértéke sokkal jobb, mint a nem csíráztatott társaiké. Kihajtatás során ugyanis eltávolítod belőle azokat az anyagokat, amelyek megnehezítik az emésztést, ezáltal gátolják a fontos tápanyagok felszívódását. Dinnyemag esetén ezzel az eljárással az értékes magokat megszabadítod a fekete védő háztól, aminek fogyasztása valóban nem javasolt.

33% OFF a stressz elleni termékekre!

A dinnyemag ízre nagyon hasonló a napraforgómaghoz – közismertebb nevén szotyi, tápértékét tekintve pedig hasonló a legtöbb olajos maghoz, amelyek gazdagok értékes zsírsavakban. Csak úgy magában, vagy akár salátára szórva finom csemegének számít.

30 g dinnyemag tápértéke:
160 kcal
11 g zsír
10 g fehérje
4 g szénhidrát

Ha nem vagy túl jártas a csíráztatásban, különböző bio üzletekben már megvásárolhatod a dinnyemagok fogyasztható verzióját is. Egy kis kutatómunkát ugyan igényel, de ennyi erővel a Google is segítségedre lehet, hogy otthon készítsd el magadnak.

A dinnye egy nagyszerű gyümölcs, nemhiába szeretik olyan sokan…

macska-dinnye

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!