Nem tudom te, hogy vagytok vele, de én valóságos sikító frászt kapok, amikor a TV reklámokban a gabonapelyheket egészséges, kiváló vitamin és rostforrásként kultiválják. Ha az ember lánya kilép a reklámok lila ködéből és egy kicsit tanulmányozza az összetevők listáját, meglehetősen siralmas adatokra bukkanhat. Vegyük például a népszerű fahéjas lapocskákat. 100 gramm termékben 76 gramm CH van, ami több mint két óriási Mars szeletben. Cukor, ízfokozók, adalékanyagok és glutén. Ennyit az egészséges és kiegyensúlyozott reggeliről. De nem kell lemondani a finom ízekről az egészség rovására! Készítettem nektek egy garantáltan egészséges reggeli variációt. Próbáljátok ki! A választás a tiéd.
Hozzávalók:
- 150 gramm zabliszt vagy finomra őrölt gluténmentes zabpehely
- 30 gramm kakaópor
- 1 evőkanál fehérjepor a kedvenc ízedből, nálam most Peak Yummy Protein
- 30 gramm darált mandula
- 1 csipet só
- 15 gramm méz
- ízlés szerint folyékony édesítő
- egy kanál wheytella
- egy kanál Peak MCT olaj
- egy kávéskanál fahéj
A fenti összetevőket összekeverjük, majd annyi joghurtot adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ezután következik a türelemjáték. Ha vannak gyerkőceid, nyugodtan vond be őket a gyurmázásba! Apró golyókat formálunk a tésztából, majd sütőpapíros tepsin, 175 fokos légkeveréses sütőben, 10-12 percig sütjük.
Én a felénél meguntam a gombócozást, a maradék tésztát két folpack fólia között nagyon vékonyra kinyújtottam, a tepsire helyeztem és pizza vágóval/késsel négyzetekre vágtam.
Sütés után a vágások mentén széttördeltem és fahéjas eritritbe forgattam.
Halmozd egy tányérba és öntsd nyakon a kedvenc protein turmixoddal! Légmentesen lezárva, hetekig megőrzi frissességét, már ha marad belőle! Tökéletes napindító fehérje és szénhidrátforrás.
Cini Minis rajongók feltétlenül próbálják ki!