Számomra a rizskoch egyenlő a szülői házzal, az otthon melegével. Felnőttként jött a felismerés, hogy azért volt folyton nálunk rizskoch, mert édesanyám egyáltalán nem tudott sütni, és csak ez ment neki úgy, ahogy a nagykönyvben van leírva. Mára sütőtudománya jóval túlmutat a rizsfelfújton, de egyszerűségével, ízvilágával máig a kedvenc édességem. Nem mellékesen
tökéletesen diétabarát is néhány egyszerű változtatással.
Hozzávalók:
- 25 deka kerekszemű, rizottónak való rizs
- 2 deci víz
- 1 liter tej (növényi is lehet)
- 2 kanál Peak Delicious Whey vaníliás fehérje
- 10 dkg eritrit édesítőszer
- marék mazsola
- 5 tojás
- 2 ek. zabpehelyliszt
- csipet só
Elkészítés:
A rizst 2 deci vízzel tedd fel főni. Ha felszívta a vizet add hozza a tejet. Folyamatos kavargatás
mellett főzd addig, míg rizottó állaga nem lesz.
Mehet hozzá a fehérjepor, az eritritol és a mazsola. Jól dolgozd össze és hagyd egy órán át hűlni.
A tojásokat válaszd szét, a sárgájához keverd a zabpehelylisztet és forgasd össze a kihűlt tejberizzsel. A tojásferhérjét csipet sóval verd kemény habbá és két részletben add hozza a tejberizshez. A második adagot mindig óvatosan forgasd
bele.
180 fokos sütőben 60 perc alatt készül légkeverés nélkül. Én cukor nélküli sárgabarack lekvárral szeretem, de gyerekként csupaszon faltam.
Jó étvágyat!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "A türelmetlen 2,5 éves és a fehérjés rizskoch barátsága!" című cikkhezKöszönjük ezt a szép lányt Évi! 🙂
Nagyon jó a recept is!