Gyors, finom és egészséges: ez a legjobb édesség, nassolnivaló receptje. Megosztom veled az egyik nagy kedvencem.
Almás süti
Amire szükséged lesz:
- 4 egész tojás
- édesítő kedved szerint
- fél bögre kókuszzsír felolvasztva
- fél bögre zabpehelyliszt
- 2 adagolókanál vaníliás fehérjepor
- 1 kávéskanálnyi szódabikarbóna
- 2 alma lereszelve (nagy lyukú reszelőn)
- fahéj
- egy marék dió (durvára vágva)
- egy kisebb méretű tepsi (én egy 20×30 cm-esben sütöttem)
Almás fehérjés süti
Elkészítés (mi sem egyszerűbb):
Az összetevőket az alma és a dió kivételével keverd össze szép simára. Ha kész, jöhet bele a reszelt alma és a dió is. A kutyulgatásról ennyit. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben süsd készre kb. 20 perc alatt (tűzpróbával ellenőrizheted). Ne süsd túl, mert akkor kiszárad.
Akkor az igazi, ha egy picit ruganyos a tészta, ha az ujjaddal megnyomod a tetejét.
Ha nem sietsz és van kedved hozzá, két tojásfehérjét egy kevés porrá őrölt édesítővel géppel verj kemény habbá, és simítsd a készre sült süti tetejére és tedd vissza pár percre, amíg picit megbarnul a hab. De egyébként tojáshab nélkül is megállja a helyét!
A legcélszerűbb teljesen kihűteni, mert szerintem akkor a legfinomabb. Amúgy is már meleg van, jól jön egy kis hűsítés.
Jó étvágyat!