-+=
Olvasási idő: 2 perc

Mi az, ami klasszikus kedvenc, és a pasik is odavannak érte? A gyümölcstorta!

Persze a hagyományos gyümölcstorta a Peak-konyhában már nem menő, így a mai receptet több szempontból is módosítottuk!

  • Egyfelől alap, hogy egészségessé, kalória csökkentetté tettük. Se liszt, se cukor, se vacak zsír… Egy peak-konyha ilyet nem is ismer 🙂
  • Kollagénnel dúsítottuk… mert tudod… manapság egy torta nemcsak az alakodra, de a bőrödre is vigyázhat! 🙂
  • Minőségi hozzávalókból készítettük, így ne egy ‘ipari-szenny’ cukrászati hulladékot – hanem ízlelőbimbókat kényeztető finomságot képzelj el!

> Peak-tipp! Lehet diétás pudingporral is elkészíteni… de ugyan minek, ha van nekünk proteines pudingporunk? 🙂 A Peak CreamJoy pudingja kizárólag fehérjéből álló, krémes, főzés nélküli pudingpor – mely akár önmagában egy finom vacsoraként is elfogyasztható… ugyanakkor minden pudingos receptben megállja a helyét!

Totálisan Ingyenes a kiszállítás! + 33%OFF mindenre! Csak pár nap!

DE!! Ha épp nincs ilyen csodás proteines pudingpor betárazva a konyhádban (akkor tessék venni!!:)), akkor van még egy tippünk! Használd bármelyik Peak finom protein port – de keverj hozzá egy adaghoz egy teáskanál konjak lisztet! Ez a liszt nagyon erős sűrítő és vízmegkötő hatású, így egy átlagos fehérjeturmixot is bivaly-sűrűre avanzsál! Arra vigyázz, hogy nagyon alaposan keverd el, mert szeret csomósodni a drága…

!!! A tápanyagtábla a diétás pudingporos verzió – vagyis a fehérjepudinggal még menőbb, magasabb protein tartalmú finomságot kapsz!

Tápanyagadatok
Hedonista gyümölcstorta: az igazi ízorgia!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 318 Ebből zsírsavak (kcal) 171
% DV (napi érték)*
Összes zsír 19g 29%
Szénhidrát 24g 8%
Fehérje 12g 24%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A psikótához
  • 6 db tojás
  • 40 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
  • 100 gramm kókuszolaj
  • 6 evőkanál kókuszliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
A krémhez
  • 2 csomag diétás vaníliás pudingpor vagy Peak CreamJoy puding
  • 600 ml tej
  • 60 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
A teteje
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A psikótához
  • 6 db tojás
  • 40 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
  • 100 gramm kókuszolaj
  • 6 evőkanál kókuszliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
A krémhez
  • 2 csomag diétás vaníliás pudingpor vagy Peak CreamJoy puding
  • 600 ml tej
  • 60 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
A teteje
Elkészítés
  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük egy kézi mixerrel.
  2. A sárgájához hozzákeverjük a cukorhelyettesítőt, a kókuszzsírt, kakaóport, a kókuszlisztet és a sütőport.
  3. A felvert habot óvatosan beleforgatjuk a masszába, majd egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába egyengetjük a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  5. A pudingot sűrűbbre készítjük: 600 ml növényi vagy sima tejhez keverjük a 2 csomag pudingport - ízlés szerint édesítjük, majd felfőzzük.
  6. Amikor kész, még forrón belekeverjük a zselatinfixet, hogy megfelelően sűrű legyen. Amikor kihűlt a tészta, mehet is rá a forró pudingkrém. Félretesszük, hagyjuk hűlni.
  7. Egy lábasba kimérjük a zseléréteg hozzávalóit: 500 ml vizet, 8 ek. eritritet, 2 adag epres Collagéne italport, majd 2 csomag tortazselé port. Miután ez megvan, a piros gyümölcsöket, akár még fagyott állapotban hozzáadjuk a keverékhez és elkezdjük forralni a tűzhelyen folyamatos kevergetés mellett.
  8. Miután felforrt, 1 percig még kevergetjük, majd levesszük a tűzről és 8-10 percig hagyjuk hűlni.
  9. Végül nyakon borítjuk a tortánkat a zseléréteggel és hűlni hagyjuk. Később betehetjük a hűtőbe 1 órára, ezután már tálalásra kész!

Kollagénről több infó ITT!

diétás gyümölcstorta

diétás gyümölcstorta kollagénnel

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!