Ha a közvetlen környezetedben van gluténérzékeny rokon, barát, ismerős, előbb-utóbb ragad rád valami ebből az “életformából”. Ennek a receptnek a tésztáját gluténérzékeny barátnőm súgta, én csak továbbfejlesztettem cukormentessé, és természetesen fehérjével is növeltem diétás jellegét. Nem vagyok egy sütőbajnok, de ez még rajtam se tudott kifogni.
Hozzávalók a tésztához:
- 25 deka frissen darált dió
- 6 db tojás
- 2 ek. eritrit
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag csokis puding
- 5 dl növényi tej
- 2 ek. bármilyen csokis fehérje egy kis rumaromával. Én Whey Fusion rajongó vagyok, úgyhogy ezzel készítettem, de tökéletes lehet a hozzá a Slim Secret rumos-csokis fehérje is
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába belekeverjük az eritritet, majd a frissen darált diót. A tojásfehérjét keményre verjük és óvatosan a diós masszához keverjük.
Egy kapcsos tortaforma aljába kör alakúra vágjuk ki a sütőpapírt és vékonyan olajozzuk be. Erre mehet a tészta. Nem szabad lenyomkodni, csak egyenletes legyen. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készül el. Fontos, hogy 20 percig ne nyissuk ki a sütőt, legyünk türelmesek.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport és a fehérjét a hideg növényi tejjel csomómentesre kikeverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a tűzről lehúzva beleöntjük a pudingot, egy percig folyamatosan keverjük. A sütőből kivéve a tésztát, hagyjuk teljesen kihűlni és csak utána vágjuk körbe a tortát és vegyük le a tortaforma oldalát. Fordítsuk meg, vegyük le a sütőpapírt, recés késsel vágjuk ketté. A krém fele kerül a tészta lapok közé, másik fele a tetejére, pirított vagy simán apróra tört dióval. Jót tesz neki ha, fogyasztás előtt egy órára hűtőbe rakjuk.
Lehet vele villogni! 😉