Jó pár évvel ezelőtt húsvétkor elkészítettem ezt a süteményt a férjem segítségével. Másnap elvittük a családi ebédre, mit ne mondjak, olyan jól sikerült, hogy rávertek a kezünkre, hogy mi ne együnk belőle, hisz nem magunknak hoztuk ! Most gondoltam újra megsütöm, csak most diétás verzióban, hogy ne hagyjon nyomot az alakunkon.
Krémes
Hozzávalók a piskótához:
- 3 db tojás
- 4 ek. zabpehelyliszt
- 2 ek. Peak Whey delicious vaníliás fehérjepor
- 1 kk. sütőpor
- 7 ek. víz
- 2 ek. eritritol
- 1 db nagyobb alma (ha szeletelve tesszük a piskótába, viszont, ha reszelve, akkor legalább 2 darabra lesz szükségünk)
Hozzávalók a krémhez:
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 5 dl víz
- 2 ek. eritritol
- 2 tojásfehérje
- 1 kk. folyékony édesítő (ez kiváltható por állagú édesítőre is)
Tetejére:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- 4 dl cukrozatlan habtejszín
- 1 kk folyékony édesítő
- cukrozatlan habfixáló, a biztonság kedvéért (a növényi tejszínt használsz, nem lesz rá szükséged)
Diétás krémes
Elkészítés:
• 3 tojásból piskótát sütünk /175 fokon, 15 perc/, úgy, hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára almaszeletek teszünk. (A szeletelt almák helyett tehetünk reszelt almát is, csak akkor előtte kicsit ki kell nyomkodni a levét, ízlés szerint fahéjjal megszórhatjuk.) Ha a tészta megsült, felfordítjuk a tepsibe, hogy az almás része kerüljön felülre.
• A pudingot vízzel és 2 evőkanál eritritollal (ez lehet több is, attól függ, ki mennyire szereti édesen) sűrűre főzzük. 2 tojásfehérjéből 1 kávéskanál folyékony édesítővel kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük.
/A megmaradt 2 tojássárgáját eltesszük, mert felhasználhatjuk más sütemények tetejére, vagy mert nekem pont szükségem lesz rá a holnapi recepthez./
• Ezután a tejszínből kemény habot verünk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Én ebbe is tettem 1 kávéskanál édesítőt, plusz egy kis habfixálót, hogy tutira ne essen össze. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
/Ez a réteg elkészíthető tejföllel vagy görög joghurttal is, összekeverjük édesítővel, zselatinporral és így megy a tetejére./
Fahéjjal meghintve, kockára szeletelve kínáljuk, hacsak nem állunk neki már a tepsiből kienni az egészet!:)