A karácsony már itt toporog a küszöbünkön, s bizonyosan sokan méláztok el gyermekkorotok édes emlékein. A mézeskalácsok bársonyos, ünnepet idéző ízén, az omlós tészta tökéletességén. A jó hírem az, hogy ez kivitelezhető, alakbarát verzióban is. Kicsit csalunk, mert mézet ugyan nem fog tartalmazni a desszertünk, de garantálom, hogy az íz élményben nem lesz hiba!
Aki több karácsonyi FITT receptet szeretne, az ne késlekedjen! Limitált ideig elérhető és ingyenes receptes ebook Tőlünk-Neked IDE KATTINTVA megszerezhető! 🙂
Mézeskalács
Hozzávalók (kb. 16 db kalácshoz):
- 2 evőkanál nyílgyökér liszt (helyettesíthető más egészséges alternatívával, a lényeg, hogy duplázni kell az adagot. Zabliszt esetén pl. ekkora mennyiséghez 4 evőkanálra lesz szükséged)
- 2 evőkanál fehérjepor (vaníliásat használtam)
- 2 evőkanál eritritol
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Mézeskalács fehérjeporral
Elkészítés:
Az elkészítés pofonegyszerű. A fenti hozzávalókat gyúrd, dolgozd össze, majd tedd be a tésztát a hűtőbe egy órára pihenni. Fontos, hogy az én konyhámban esélytelen a „süti-relax”, úgyhogy fél óra után kikaptam, kinyújtottam, majd karácsonyi formákkal kiszaggattam a masszát. 200 fokon 10 perc alatt megsültek a reform kalácsok.
Ahogy látszik pár pillanat ennek a fantasztikus karácsonyi süteménynek az elkészítése, és igaz, ami igaz az elfogyasztása is…
Egészségedre!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Fehérjeporos mézeskalács, amivel diétás lehet a Karácsony!" című cikkhezValami fontos összetevő valószínű kimaradt a receptből. Mindent ugyanúgy csináltam – zablisztet használtam hozzá.. és az egész tészta morzsás maradt, nem lehetett nyújtani sem. Gondoltam hátha sütőben össze áll. Nos alig lehetett kiszaggatni és a tepsiben teljesen szétfolyt.
Érdemes lenne módosítani a receptet egy olyanra amit meg is lehet sütni 🙁
Jó pár órám és alapanyagom ment feleslegesen a kukába 🙁
A recept használhatatlan….
Oké Bogi, vettük! Előveszem a cikk íróját! Kösz, bocsánat!